Izraelis dėl paleisto „sviedinio“ apšaudė Gazos Ruožą, pranešė kariuomenė

Izraelio pajėgos šeštadienį pranešė surengusios kelis antskrydžius prieš „Hamas“ kontroliuojamas vietoves Gazoje, reaguodamos į išvakarėse iš blokuojamos pakrantės teritorijos paleistą sviedinį.

 Izraelio pajėgos šeštadienį pranešė surengusios kelis antskrydžius prieš „Hamas“ kontroliuojamas vietoves Gazoje, reaguodamos į išvakarėse iš blokuojamos pakrantės teritorijos paleistą sviedinį.<br> AP nuotr.
 Izraelio pajėgos šeštadienį pranešė surengusios kelis antskrydžius prieš „Hamas“ kontroliuojamas vietoves Gazoje, reaguodamos į išvakarėse iš blokuojamos pakrantės teritorijos paleistą sviedinį.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2019, 11:17 AM

„Izraelio gynybos pajėgų naikintuvai ir kiti lėktuvai apšaudė kelis karinius taikinius „Hamas“ komplekse Gazos Ruožo pietuose bei požemines struktūras Gazos Ruožo šiaurėje, – nurodoma kariuomenės pranešime. – Antskrydžiai buvo surengti reaguojant į sviedinį, kuris iš Gazos Ruožo buvo paleistas į Izraelio teritoriją.“

Pranešime taip pat nurodoma, kad reaguota buvo ir į „balionus su sprogstamaisiais užtaisais“, kurie buvo nukreipti į Izraelio pusę siekiant pakenkti „saugumo infrastruktūrai“.

Saugumo pareigūnai Gazoje sakė, kad per antskrydžius niekas nenukentėjo.

Tuo tarpu penktadienį, Izraeliui dėl naujų protestų ir susidūrimų palei Gazos sieną paleidus ugnį, vienas palestinietis žuvo ir dar mažiausiai 45 buvo sužeisti, nurodė anklavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Izraelio kariuomenės atstovas sakė, jog prie barjero tarp blokuojamos teritorijos ir Izraelio susirinko maždaug 8,4 tūkst. demonstrantų, kurie mėtė sprogstamuosius užtaisus ir akmenis bei padeginėjo padangas.

Masiniai protestai ir susidūrimai Gazos Ruože vyksta nuo praėjusių metų kovo pabaigos.

Demonstrantai reikalauja, kad palestiniečių pabėgėliams ir jų palikuoniams būtų leista sugrįžti į savo buvusius namus, kurie yra dabar Izraelio teritorijoje.

Tačiau Izraelio pareigūnai sako, jog tokie reikalavimai prilygsta raginimams sunaikinti žydų valstybę.

Nuo tada, kai prasidėjo protestai, nuo Izraelio ugnies jau žuvo mažiausiai 253 palestiniečiai. Dauguma jų buvo nušauta per savaitinius pasienio protestus, o kiti žuvo nuo tankų ar lėktuvų ugnies reaguojant į smurtą Gazoje.

Šiuo laikotarpiu taip pat žuvo du Izraelio kariai.

Nuo 2008 metų Izraelis ir blokuojamą Gazos Ruožą kontroliuojantis judėjimas „Hamas“ jau kariavo tris karus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.