Malaizijoje šimtams žmonių apsinuodijus toksiškomis atliekomis uždaryta dešimtys mokyklų

Malaizijoje po toksiškų atliekų išpylimo į upę apsinuodijus šimtams žmonių, pareigūnai uždarė 34 mokyklas, trečiadienį pranešė švietimo ministras, kuris taip pat perspėjo, kad situacija blogėja.

 Pranešimuose sakoma, jog neaišku, kokie nuodingi garai pasklido. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pranešimuose sakoma, jog neaišku, kokie nuodingi garai pasklido. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 13, 2019, 1:36 PM

Manoma, kad chemikalai į upę pietinėje Džohoro valstijoje praėjusią savaitę buvo išpilti iš sunkvežimio. Toksiški garai pasklido dideliame plote, kur žmonėms pasireiškė tokie apsinuodijimo simptomai kaip pykinimas ir vėmimas.

Maždaug 300 žmonių, tarp jų daug vaikų, buvo suteikta medicininė pagalba dėl įkvėptų nuodingų garų. Dešimtys nukentėjusiųjų buvo paguldyti į ligonines, pranešė oficialioji naujienų agentūra „Bernama“.

Pranešimuose sakoma, jog neaišku, kokie nuodingi garai pasklido. Incidentas įvyko netoli pramoninio Pasir Gudango miesto.

Švietimo ministras Maszlee Malikas sakė apsilankęs tame rajone ir matęs, kaip dešimtys moksleivių greitosios pagalbos automobiliais buvo vežami į ekspromtu suorganizuotą priimamąjį.

Tuomet ministras nusprendęs iškart uždaryti 34 mokyklas.

„Deja, situacija tapo kritiškesnė, – sakoma jo pareiškime. – Švietimo ministerija (įvykį) vertina rimtai, nes tai susiję su mokinių, mokytojų ir mokyklų darbuotojų gyvybėmis.“

Žmogui, įtariamam dėl teršalų išpylimo, ketvirtadienį teisme bus pareikšti kaltinimai, sakė aplinkos ministras. Kaltininkui gresia įkalinimas iki penkerių metų, jei bus pripažinta jo kaltė dėl aplinkos apsaugos įstatymų pažeidimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.