Th. May tikisi, kad Jungtinė Karalystė išstos iš ES su sutartimi

Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May ketvirtadienį nesutiko atsakyti į žurnalistų klausimą, ar jos šalis pasiruošusi palikti Europos Sąjungą, neturėdama su Briuseliu suderintos sutarties.

 Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May ketvirtadienį nesutiko atsakyti į žurnalistų klausimą, ar jos šalis pasiruošusi palikti Europos Sąjungą, neturėdama su Briuseliu suderintos sutarties.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jungtinės Karalystės ministrė pirmininkė Theresa May ketvirtadienį nesutiko atsakyti į žurnalistų klausimą, ar jos šalis pasiruošusi palikti Europos Sąjungą, neturėdama su Briuseliu suderintos sutarties.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-21 15:43

Prieš Briuselyje prasidedant ES viršūnių susitikimui, per kurį premjerė prašys kitų 27 Bendrijos lyderių iki birželio 30 dienos patęsti Didžiosios Britanijos išstojimo terminą, Th. May sakė neprarandanti vilties, kad Bendruomenių Rūmai iš trečio karto priims „Brexit“ sutartį, kurią anksčiau dukart tvirtai atmetė.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad išstosime su sutartimi“, – sakė ji.

Premjerė pridūrė, kad toliau stengsis įtikinti parlamento narius pritarti jos praeitais metais su Briuseliu suderintą „Brexit“ susitarimą.

„Dirbu, kad parlamentas galėtų pritarti sutarčiai, ir trumpas („Brexit“ datos) atidėjimas suteiks man šią galimybę“, – pabrėžė Th. May.

„Esu čia, kad aptarčiau su kitais lyderiais prašymą dėl trumpo atidėjimo – iki birželio“, – pridūrė vyriausybės vadovė.

Atvykusi į Briuselį Th. May sakė:„Svarbu, jog pripažintume, kad „Brexit“ yra Britanijos žmonių sprendimas. Norime jį išpildyti.“

Anksčiau buvo paskelbta, kad daugiau kaip 800 tūkst. britų pasirašė peticiją, reikalaujančią, kad „Brexit“ būtų atšauktas.

Britanijai gresia kovo 29-ąją išstoti iš bloko be susitarimo, jeigu lyderiai nepatenkins Britanijos vyriausybės prašymo šį žingsnį trumpam atidėti. ES lyderiai užsiminė veikiausiai pritarsiantys atidėjimui, jeigu Th. May sugebėtų prastumti parlamente dukart atmestą sutartį.

Verslas ir ekonomistai sako, kad „Brexit“ be jokio susitarimo sukeltų didžiulę sumaištį tiek Britanijoje, tiek ES ekonomikose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.