Šiaurės Korėjos ambasados Madride užpuolikas pavogtą informaciją pasiūlė FTB

Ginkluotos grupuotės, kuri vasario mėnesį įsiveržė į Šiaurės Korėjos ambasadą Madride ir pagrobė kompiuterius, įtariamas lyderis pavogtą informaciją pasiūlė Federaliniam tyrimų biurui, antradienį paskelbė Ispanijos teismas.

Incidentas įvyko kelios dienos prieš itin svarbų Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno (nuotr.) ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Incidentas įvyko kelios dienos prieš itin svarbų Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno (nuotr.) ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2019, 5:20 PM, atnaujinta Mar 26, 2019, 5:21 PM

Meksikos pilietis Adrianas Hongas Changas „penkios dienos po užpuolimo susisiekė su FTB Niujorke, kad perduotų informaciją, susijusią su incidentu ambasadoje“, sakoma Ispanijos Nacionalinio Teismo pareiškime.

Jame priduriama, kad A.Hongas Changas tvirtina veikęs savo laisva valia.

Tai pirmos pasirodžiusios oficialios detalės apie paslaptingą vasario 22-osios incidentą, tyrimą atliekančiam magistrato teisėjui Jose de la Matai panaikinus bylos slaptumą.

Prieš tai žiniasklaidos pranešimuose būdavo sakoma tik tai, kad grupė vyrų įsiveržė į Šiaurės Korėjos diplomatinę misiją, apstumdė jos darbuotojus ir pabėgo su pagrobtais dokumentais bei kompiuteriais.

Incidentas įvyko kelios dienos prieš itin svarbų Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno ir JAV prezidento Donaldo Trumpo susitikimą, kuris galiausiai žlugo nepasiekus susitarimo branduoliniu klausimu.

Pasak J.de la Matos, du užpuolikai nusivedė ambasados prekybos atašė į požeminę patalpą ir ragino jį dezertyruoti, bet jis atsisakė.

Užpuolikai save vadino „žmogaus teisių judėjimo už Šiaurės Korėjos išvadavimą asociacijos nariais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.