Protestuotojai per „Brexit“ svarstymą Parlamente parodė nuogus užpakalius

Britų Parlamentas pirmadienį vėl svarstė „Brexit“ alternatyvas ir vėl atmetė visus pasiūlytus variantus. Bet šįkart numatytą posėdžio darbotvarkę sutrikdė netikėtumas – būrys nuogų protestuotojų.

Paskelbęs nuogalių nuotrauką tviteryje konservatorių deputatas J.Heappey rašė: „Parlamentas ką tik dar labiau pakvaišo!“<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Paskelbęs nuogalių nuotrauką tviteryje konservatorių deputatas J.Heappey rašė: „Parlamentas ką tik dar labiau pakvaišo!“<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Parlamento pirmininkas J.Bercow (priekyje) kolegas paragino nesiblaškyti ir toliau gilintis į „Brexit“ reikalus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Parlamento pirmininkas J.Bercow (priekyje) kolegas paragino nesiblaškyti ir toliau gilintis į „Brexit“ reikalus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-03 10:18, atnaujinta 2022-04-08 17:56

Tuzinas aplinkosaugos aktyvistų išsirengė iki apatinių ir prisispaudė prie stiklinės pertvaros visuomenei skirtame balkone, apačioje esančioje salėje įstatymų leidėjams diskutuojant apie „Brexit“ perspektyvas.

Nugaras ir krūtines protestuotojai buvo išsipaišę smėlio laikrodį vaizduojančiais ženklais, raidėmis E ir R bei šūkiais, tokiais kaip „Nustokit švaistyti laiką“.

Du iš jų visą kūną buvo nudažę pilkais dažais ir dėvėjo dramblių kaukes.

Tai užuomina į populiarų anglišką posakį „dramblys kambaryje“, reiškiantį akivaizdžią problemą, kuri apsimestinai nepastebima ir ignoruojama.

Taip ekoaktyvistų grupė „Extinction Rebellion“ (liet. „Pasipriešinimas išnykimui“) siekė „atkreipti politikų dėmesį į klimato ir ekologinę krizę“.

Šią akciją esą įkvėpė daugiau kaip prieš šimtmetį tame pačiame pastate surengtas už moterų teisę balsuoti kovojusių sufražisčių protestas.

„Extinction Rebellion“ tiki piliečių pareiga priešintis naudojant taikias pilietinio nepaklusnumo priemones, kai susiduriama su nusikalstamu vyriausybės neveiklumu“, – paaiškino grupės aktyvistai.

Bet Bendruomenių Rūmų pirmininkas Johnas Bercow paragino savo kolegas tęsti diskusijas apie „Brexit“.

„Bet, ponas pirmininke, gebėjimas ignoruoti beprasmišką nuogumą nuo seno yra labai britiškas bruožas, tad aš tikiu, kad Parlamentas dabar galės grįžti prie temos, apie kurią kalbame“, – ironizavo konservatorių deputatas Nickas Bolesas.

„Pasitraukus iš Europos Sąjungos be jokios sutarties drabužių nepritrūks“, – pridūrė Andrea Jenkyns.

Po vos kelias minutes balkone trukusios sumaišties policijos pareigūnai suėmė ir išvesdino protestuotojus, nors dalis jų ir priešinosi.

Balsuodami dėl keturių pateiktų „Brexit“ alternatyvų Parlamento nariai visas jas atmetė, nors visai nedaug balsų pritrūko valdančiajai Konservatorių partijai atstovaujančio deputato Keno Clarke’o pasiūlymui, kuriam pritarė 273 parlamentarai, o 276 balsavo prieš.

Ši iniciatyva reikalavo, kad vyriausybė į bet kurį būsimą susitarimą su ES įtrauktų punktą „dėl nuolatinės ir visapusiškos muitų sąjungos su Europos Sąjunga, taikomos visai Jungtinei Karalystei“.

Reaguodamas į tokį britų neapsisprendimą Europos Sąjungos vyriausiasis derybininkas Michelis Barnier pareiškė, kad „Brexit“ be sutarties tampa vis labiau tikėtinas.

„Brexit“ be susitarimo niekada nebuvo nei mūsų norimas, nei numatomas scenarijus, bet ES dabar yra pasiruošusi.

Jis kasdien tampa vis labiau tikėtinas“, – sakė diplomatas.

Parengta pagal CNN, „The Sun“ ir ELTA inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.