Vietnamo sostinėje per gaisrą žuvo mažiausiai septyni žmonės

Vietnamo sostinėje mažiausiai septyni žmonės žuvo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį įsiplieskus dideliam gaisrui, apėmusiam kelias nedideles gamybos įmones ir sandėlius, pranešė valstybinė žiniasklaida.

 Vietnamo sostinėje mažiausiai penki žmonės žuvo ir dar trys dingo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį įsiplieskus dideliam gaisrui, apėmusiam kelias nedideles gamybos įmones ir sandėlius, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Vietnamo sostinėje mažiausiai penki žmonės žuvo ir dar trys dingo naktį iš ketvirtadienio į penktadienį įsiplieskus dideliam gaisrui, apėmusiam kelias nedideles gamybos įmones ir sandėlius, pranešė valstybinė žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 12, 2019, 10:39 AM, atnaujinta Apr 12, 2019, 3:01 PM

Hanojuje kilęs gaisras apėmė kelis fabrikėlius, gaminančius maišus šiukšlėms ir drėgmę sugeriančius silikagelio paketus, taip pat šaldytų maisto produktų ir medienos gaminių sandėlius, nurodė oficialioji Vietnamo naujienų agentūra (VNA).

„Tarnybos rado ir išvežė penkių gaisro dirbtuvėse aukų kūnus“, – VNA pranešė po incidento Hanojaus gyvenamajame Nam Tu Liemo rajone.

Anksčiau VNA pranešė apie penkias aukas, bet vėliau informavo, kad jų padaugėjo.

„Tarnybų darbuotojai ištraukė dar du (...) aukų kūnus, – kiek vėliau paskelbė VNA. – Taigi, žuvusiųjų skaičius padidėjo iki septynių.“

Penktadienį vidurdienį buvo pranešta, kad dar vienas žmogus yra dingęs.

Gaisras buvo užgesintas anksti ryte. Policija tebesiaiškina nelaimės priežastis.

Nuotraukose iš įvykio vietos matyti ugniagesiai, traukiantys žuvusiųjų kūnus iš sudegusio pastato. Tarp apdegusių nuolaužų riogsojo įgriuvusio stogo skardos lakštai.

Pasak įvykio liudininkų, naktį kilęs gaisras staigiai išplito dirbtuvėse ir sandėliuose, veikusius neoficialiuose komercinės paskirties pastatuose, kurių Hanojuje labai daug.

„Vos per 20 minučių ugnis iš plastiko dirbtuvių pakilo labai aukštai... Niekas negalėjo prisiartinti, nes gaisras buvo per smarkus“, – liudininkas Vu Van Canas pasakojo valstybiniam naujienų portalui „VnExpress“.

Vietname dideli gaisrai yra gana dažni, nes šalyje nepakankamai išvystytos ugniagesių tarnybos ir dažnai nepaisoma priešgaisrinės saugos normų.

Pernai viename Ho Či Minio daugiaaukščiame gyvenamajame name naktį kilęs gaisras nusinešė 13 žmonių gyvybių..

Ši su ugnimi susijusi nelaimė buvo didžiausia Vietname nuo 2016 metų, kai užsiliepsnojus vienam Hanojaus karaokės barui irgi žuvo 13 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.