Visą Lenkiją prikausčiusioje nužudymo byloje – tėvus nuliūdinęs sprendimas

Vakar Lenkijos Poznanės mieste įvyko teismas vienoje garsiausių pastarųjų metų nužudymo bylų. Tačiau nuskambėjus nuosprendžiui aukos šeima pyko, kad teisėsauga nepateikė jokių atsakymų.

Pareigūnai ne vieną mėnesį ieškojo moters, bet paieškos nedavė vaisių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Pareigūnai ne vieną mėnesį ieškojo moters, bet paieškos nedavė vaisių.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 18, 2019, 5:49 PM

Lenkija Ewos Tylman nužudymo bylą stebi jau pustrečių metų. Tikėtasi, kad teismas pagaliau atsakys į visus klausimus, bet pritrūkus įrodymų įtariamasis buvo paleistas, o šeima neslėpė nusivylimo, rašo TVN24.

„Turi paskutinę galimybę pasakyti, kas nutiko. Kodėl sėdi ir tyli?“ – neslėpdamas pykčio šaukė aukos tėvas Andrzejus Tylmanas po to, kai Poznanės teismas nusprendė, jog įtariamasis Adamas Z. yra nekaltas.

Prokuratūra siekė, kad įtariamajam būtų skirta 15 metų įkalinimo bausmė, tačiau jis paleistas į laisvę.

Tiek E.Tylman artimieji, tiek ir jų advokatai neslėpė – šioje byloje taškas dar nepadėtas. Jie kreipsis į apeliacinį teismą.

E.Tylman nužudymas vadinamas viena garsiausių bylų per pastaruosius kelerius metus šalyje. Viskas dėl to, kad klausimų joje yra daugiau negu atsakymų net ir po to, kai buvo apklausti daugiau negu 70 liudininkų, o pats tyrimas vyko dvejus su puse metų.

Poznanės teismas nusprendė, kad nėra pakankamai įrodymų, kad prie E.Tylman nužudymo būtų prisidėjęs Adamas Z.

Jis ir jo gynėjai taip pat visą laiką kartojo, kad vyras yra nekaltas.

Poznanės teismo teisėja Magladena Grzybek, skelbdama nuosprendį, sakė, kad Adamas Z. neturėjo motyvo nužudyti savo draugę, esą su ja neturėjo jokių konfliktų, be to, ir laiko nužudyti lemtingąją naktį jam nebūtų pakakę.

Tyrėjai išanalizavo maždaug 100 valandų vaizdo įrašų, bet vėliau E.Tylman lydėjęs Adamas Z. užfiksuotas jau vienas.

Netrukus paaiškėjo, kad mergina negyva. Tačiau jos kūnas rastas tik 2016 m. liepos 26-ąją. Jį netyčia aptiko praeivis, nors iki to dingusios moters ieškojo gausybė pareigūnų ir narų.

Adamas Z. netrukus tapo įtariamuoju. Jis iš pradžių tikino matęs E.Tylman plaukiančią upe, bet vėliau nekart savo parodymus keitė tikindamas, kad iš pradžių buvo verčiamas prisipažinti įvykdęs nusikaltimą.

Anot teisėsaugos, pora galėjo susiginčyti prie tilto, susigrumti, o vėliau Adamas Z. esą įstūmė ją į upę. Bet tvirtų to įrodymų nerasta net išklausius gausybę liudininkų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.