Rytų Ukrainoje per sprogimą kasykloje žuvo mažiausiai trys darbininkai

Mažiausiai trys darbininkai žuvo ir dar 14 dingo ketvirtadienį sprogus metano dujoms anglių kasykloje, esančioje Rusijos remiamų separatistų kontroliuojamoje Ukrainos rytinės Luhansko srities teritorijoje, pranešė pareigūnai.

 Pasak pareigūnų, sprogimas įvyko apie 300 gylyje esančioje šachtoje, kurioje tuo metu buvo 17 kalnakasių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pasak pareigūnų, sprogimas įvyko apie 300 gylyje esančioje šachtoje, kurioje tuo metu buvo 17 kalnakasių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2019, 11:05 AM

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija penktadienį informavo pasiuntusi savo gelbėtojų komandą į kasyklos „Schidkarbon“ kasyklą, esančią Jurjivkos gyvenvietėje, esančioje maždaug už 23 km į vakarus nuo Luhansko.

Pasak pareigūnų, sprogimas įvyko apie 300 gylyje esančioje šachtoje, kurioje tuo metu buvo 17 kalnakasių.

Apsišaukėliškos „Luhansko liaudies respublikos“ nepaprastųjų situacijų ministerijos Jevgenijus Kacavalovas sakė, kad gelbėtojai iškėlė į paviršių trijų žuvusių darbininkų kūnus, o kitų 14 kalnakasių tebeieškoma.

„Šiuo metu šachtoje dirba penkios kalnų gelbėtojų komandos. Vykdoma degazacija ir tvirtinamos suskeldėjusios uolienos“, – nurodė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.