Rytų Ukrainoje rasta ketvirtoji dujų sprogimo kasykloje auka

Gelbėtojai penktadienį iškėlė į paviršių ketvirtą negyvą darbininką, žuvusį per metano dujų sprogimą prorusiškų separatistų kontroliuojamoje Ukrainos rytinėje Luhansko srityje esančioje anglių kasykloje, penktadienį pranešė vienas vietos pareigūnas.

 Pareigūnas patikslino, kad gelbėtojai tebeieško nukentėjusiųjų, šalina dujas iš šachtos ir tvirtina suskeldėjusias uolienas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Pareigūnas patikslino, kad gelbėtojai tebeieško nukentėjusiųjų, šalina dujas iš šachtos ir tvirtina suskeldėjusias uolienas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2019, 3:03 PM

„Iki 12 val. (vietos ir Lietuvos laiku) iš po griuvėsių pirmajame štreke ištrauktas ketvirtas nukentėjusysis, nerodantis jokių gyvybės ženklų“, – žurnalistams sakė apsišaukėliškos „Luhansko liaudies respublikos“ (LLR) nepaprastųjų situacijų ministerijos vadovas Jevgenijus Kacavalovas.

Jis pridūrė, kad „kūnas iškeltas į paviršių, apžiūrėtas teismo medicinos ekspertų, nugabentas į lavoninę“.

„Šiuo metu aukų giminaičiams padeda LLR nepaprastųjų situacijų ministerijos psichologai“, – nurodė J. Kacavalovas.

Pareigūnas patikslino, kad gelbėtojai tebeieško nukentėjusiųjų, šalina dujas iš šachtos ir tvirtina suskeldėjusias uolienas.

„Šiuo metu jau dirba dvi Rusijos kalnų gelbėtojų komandos. Gelbėjimo operacijoje dalyvauja apie 100 žmonių“, – informavo J. Kacavalovas.

Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija anksčiau penktadienį informavo pasiuntusi savo gelbėtojų į maždaug už 23 km į vakarus nuo Luhansko esančios Jurjivkos gyvenvietės kasyklą „Schidkarbon“.

Pasak pareigūnų, sprogimas įvyko ketvirtadienį, apie 300 m gylyje esančioje šachtoje, kurioje tuo metu buvo 17 kalnakasių.

Anksčiau buvo skelbiama, kad per incidentą žuvo trys darbininkai, dar 14 dingo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.