Sirijoje per incidentą žuvo JAV karys

Su „Islamo valstybe“ (IV) kovojanti JAV vadovaujama koalicija pranešė, kad Sirijos šiaurėje per incidentą, nesusijusį su kovos veiksmais, žuvo JAV karys.

Donaldas Trumpas gruodžio mėnesį sakė, kad ketina išvesti iš Sirijos visas amerikiečių pajėgas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Donaldas Trumpas gruodžio mėnesį sakė, kad ketina išvesti iš Sirijos visas amerikiečių pajėgas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 29, 2019, 5:13 PM

Koalicijos pareiškime daugiau detalių nepateikiama, kol nepranešta žuvusiojo artimiesiems, tačiau sakoma, kad karys žuvo pirmadienį. Nurodoma, kad daugiau informacijos bus paskelbta vėliau.

JAV šiuo metu Šiaurės Sirijoje yra dislokavusios maždaug 2 tūkst. karių; jie ten jau keleri metai padeda ir patarinėja vietos partneriams kovoje su IS.

Prezidentas Donaldas Trumpas gruodžio mėnesį sakė, kad ketina išvesti iš Sirijos visas amerikiečių pajėgas, nors vėliau Baltieji rūmai nurodė, kad kuriam laikui Sirijoje bus palikta 200 karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.