Maskvos teisėjai teko skaudžiai susimokėti už nepaklusnumą

Rusijos teisėja Irina Devajeva įsivėlė į skandalą, dėl kurio buvo priversta palikti savo postą. Teigiama, kad ji fotografavosi pusnuogė, tačiau yra nemažai įtarimų, kad incidentas galėjo būti surežisuotas.

Rusijoje korumpuotų teisėjų netrūksta, o nepaklusnieji yra baudžiami.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Rusijoje korumpuotų teisėjų netrūksta, o nepaklusnieji yra baudžiami.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2019, 8:24 PM

I.Devajeva oficialiai iš Maskvos Dorogomilovo rajono teismo atsistatydino savo noru. Tai esą ji padarė įsiplieskus skandalui dėl fotografijos, kurioje ji yra iki pusės nuoga. Tačiau skandalingosios nuotraukos niekas taip ir nematė, o tai pakurstė įtarimus, kad tokios gal nė nebuvo.

Dar labiau įtarimus, kad I.Devajeva buvo priversta trauktis, paskatino tai, kad moteris praėjusių metų rugpjūtį priėmė teismo nuosprendį, galėjusį neįtikti jos vadovybei ir Kremliui.

Prieš metus ji nusprendė sušvelninti bausmę 18-metei Anai Pavlikovai ir 19-metei Marijai Dubovik. Merginos buvo kaltinamas sąmokslu siekiant nuversti vyriausybę.

Tačiau po Rusijoje surengtų motinų protestų, kurios norėjo atkreipti dėmesį į jaunų žmonių įkalinimą, I.Devajeva nusprendė merginoms bausmę sušvelninti ir vietoj įkalinimo skyrė namų areštą.

Merginoms buvo skirtas įkalinimas, bet I.Devajeva vėliau nusprendė nuosprendį sušvelninti ir, regis, dabar už tai atsiėmė.

Žiniasklaida paskelbė gavusį informacijos, kad palikti postą teisėją privertė Dorogomilovo rajono teismo pirmininkė Olga Bykovskaja ir Maskvos miesto teismo pirmininkė Olga Jegorova. Esą būtent jos gavo fotografiją, kurioje yra pusnuogė I.Devajeva.

„Nuotrauka, kurioje I.Devajeva yra pusnuogė, daryta dar 2016 m., kai ji nė nebuvo teisėja. Be to, fotografija nebuvo niekur skelbiama. Manau, kad į jos telefoną buvo įsilaužta, nuotrauka pavogta ir parodyta teismo pirmininkei.

Po to iš karto I.Devajeva neteko leidimo dirbti, savo antspaudo. Be abejo, ji turėjo parašyti prašymą dėl pasitraukimo iš pareigų“, – kalbėjo prisistatyti nenorėjęs šaltinis, dalyvavęs svarstant I.Devajevos atleidimą.

Jis tvirtino, kad I.Devajevos santykiai su Dorogomilovo rajono teismo pirmininke O.Bykovskaja buvo įtempti iš dalies dėl to, kad teisėja stengėsi veikti savarankiškai. Sprendimą dėl A.Pavlikovos ir M.Dubovik ji taip pat priėmė su niekuo nepasitarusi.

Parengta pagal „Radio Free Europe/Radio Liberty“, „Znak“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.