Indijoje per konkuruojančių partijų šalininkų susišaudymą žuvo 4 žmonės

Vakarų Bengalijos valstijoje per susišaudymą žuvo trys Indijos valdančiosios dešiniojo sparno partijos šalininkai ir vienas konkuruojančios regioninės partijos šalininkas, sekmadienį pranešė policija ir vietos politikai.

 Vakarų Bengalijos valstijoje per susišaudymą žuvo trys Indijos valdančiosios dešiniojo sparno partijos šalininkai ir vienas konkuruojančios regioninės partijos šalininkas, sekmadienį pranešė policija ir vietos politikai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vakarų Bengalijos valstijoje per susišaudymą žuvo trys Indijos valdančiosios dešiniojo sparno partijos šalininkai ir vienas konkuruojančios regioninės partijos šalininkas, sekmadienį pranešė policija ir vietos politikai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 11:44 AM

Dar mažiausiai 18 žmonių buvo sužeisti per šeštadienio susirėmimus šioje rytinėje valstijoje, kurioje tvyro didelė įtampa nuo to laiko, kai premjero Narendros Modi partija „Bharatiya Janata“ (BJP) pernai pradėjo agresyvią rinkimų kampaniją.

„Trys žuvusieji buvo BJP darbuotojai, o ketvirtas – (regioninės) partijos „Trinamool“ šalininkas“, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas policijos pareigūnas.

BJP vietos lyderis Mukulas Roy socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Sandeškhalyje buvo nušauti trys BJP darbuotojai.

Šioje politiškai nestabilioje valstijoje, kur BJP praėjusį mėnesį laimėjo 18 vietų parlamente – gerokai daugiau nei dvi 2014 metais laimėtos vietos, reguliariai įvyksta konkuruojančių politinių partijų šalininkų susirėmimų.

Bendrai N. Modi partija laimėjo 303 iš 545 vietų nacionaliniame parlamente. 2014-aisiais ji buvo laimėjusi 282 vietas.

Vakarų Bengalijos vyriausiosios ministrės Mamatos Banerjee vadovaujama „Trinamool“ kaltina BJP kurstant neramumus valstijoje.

Naujausi susirėmimai kilo dėl BJP vėliavų iškėlimo ir plakatų kabinimo, sakė BJP generalinis sekretorius Vakarų Bengalijoje Sayantanas Basu.

„Jie bandė numesti mūsų partijos vėliavas ir plakatus, o kai mes pradėjome protestuoti, į mūsų darbuotojus buvo šauta iš arti“, – sakė S. Basu, kurį citavo naujienų agentūra „Press Trust of India“ (PTI).

„Trinamool“ priklausantis valstijos maisto ministras Jyotipriyo Mullickas sakė, kad vieną partijos šalininką nušovė „BJP darbuotojai“.

„Jam keliaujant į partijos susitikimą jis iš pradžių buvo pradėtas kapoti. Jam pavyko išsivaduoti, bet (tada) jis buvo nušautas“, – Sandeškhalyje reporteriams sakė J. Mullickas.

Vakarų Bengalijoje vyko vieni smurtingiausių ginčių tarp konkuruojančių partijų. Praėjusį mėnesį valstijos sostinėje Kolkatoje buvo nušautas vienas BJP šalininkas, o vieno „Trinamool“ nario automobilis buvo apmėtytas akmenimis.

Pernai vieno nužudyto BJP darbuotojo kūnas buvo pakabintas ant medžio.

N. Modi šias žmogžudystes pavadino „gėdingomis ir antidemokratinėmis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.