Berniukas žuvo įkritęs į šulinį: žmonės valdžią kaltina abejingumu

Dvejų metų berniukas iš Indijos 4 dienas praleido įkritęs į siaurą šulinį, tačiau jį pasiekę gelbėtojai vaiką rado nebegyvą. Antradienį pagaliau ištraukus jo lavoną kilo didžiulis žmonių pasipiktinimas.

Gelbėtojai berniuko kūną iš siauro šulinio ištraukė tik po 4 dienų. Darbus stabdė reikiamos įrangos trūkumas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Gelbėtojai berniuko kūną iš siauro šulinio ištraukė tik po 4 dienų. Darbus stabdė reikiamos įrangos trūkumas.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-12 22:45

Į 33 metrų ir tiktai 23 centimetrų skersmens gylio atvirą šulinį Pandžabo valstijoje Fatehveeras Singhas žaisdamas įkrito praėjusį ketvirtadienį.

Incidentas prikaustė visos Indijos dėmesį, o maža anga apsunkino gelbėjimo tarnybų darbą.

„Vaiko nebėra gyvo. Gelbėjimo tarnybų darbuotojai jį ištraukė ryte“, – antradienį kalbėjo vienas įstatymų leidėjas Vijay Inderis Singla.

Skelbiama, jog vaikas šulinyje galėjo kvėpuoti, bet neturėjo vandens ir maisto. Su laiku galynėdamiesi gelbėtojai greta kasė 91 centimetro skersmens tunelį, kuriuo pasiekė vaiką. Ištrauktas vaikas buvo sraigtasparniu nuskraidintas į Čandygaro ligoninę, tačiau medikams beliko tik konstatuoti jo mirtį.

Po šios istorijos vietiniai gyventojai valdžios pareigūnus kaltina abejingumu. Antradienį į įvykio vietą susirinko gausus žmonių būrys, jie skandavo šūkius prieš Pandžabo valdžią.

„Gelbėjimo operacija buvo atidėta, nes trūko reikiamos įrangos“, – tvirtino netoliese gyvenęs Kultaras Singhas.

Šulinį, į kurį įkrito berniukas, 1984 m. iškasė jo šeima. Jis buvo skirtas laukams laistyti, bet jau beveik 3 dešimtmečius šeima juo nebesinaudojo.

Pandžabo vyresnysis ministras Amarinderis Singhas iškart įsakė užversti visus be priežiūros valstijoje paliktus atvirus šulinius.

„Labai liūdna girdėti, kad Fatehveeras neliko gyvas. Turime išvengti tokių tragedijų ateityje“, – kalbėjo A.Singhas.

Atviri be priežiūros palikti šuliniai yra problema ne vien Pandžabo provincijoje. Kovą Harjanos valstijoje iš šulinio tiktai po 2 dienų buvo ištrauktas ten įkritęs pusantrų metų vaikas. 2006-aisiais iš šulinio po 48 valandų buvo ištrauktas 6 metų vaikas.

Šiemet sausį visą pasaulį sujaudino istorija iš Ispanijos. Dvejų metų Julenas Rosello sausio 13-ąją įkrito į nelegaliai įrengtą ir tinkamai neužtvertą 113 metrų gylio ir 25 cm skersmens gręžinį. Vaikas po 13 dienų įtemptos gelbėjimo operacijos buvo rastas negyvas.

Parengta pagal AFP inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.