Estijos parlamentas atsisakė ES vėliavų Baltojoje salėje

Estijos parlamentas trečiadienį balsavo už tai, kad iškilmingiems renginiams skirtoje parlamento Baltojoje salėje nebeliktų Europos Sąjungos vėliavų.

 Estijos parlamentas trečiadienį balsavo už tai, kad iškilmingiems renginiams skirtoje parlamento Baltojoje salėje nebeliktų Europos Sąjungos vėliavos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Estijos parlamentas trečiadienį balsavo už tai, kad iškilmingiems renginiams skirtoje parlamento Baltojoje salėje nebeliktų Europos Sąjungos vėliavos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-12 19:01

Už parlamento pirmininko Estijos konservatyvios liaudies partijos (EKRE) nario Henno Polluaaso pasiūlymą salėje palikti tik Estijos Respublikos valstybines vėliavas balsavo 34 nariai iš 101. 32 pasisakė prieš šį pasiūlymą, o kiti balsavime nedalyvavo.

Tačiau kilus įstatymų leidėjų protestams dėl esą pažeistos procedūros H. Polluaasas paskelbė posėdžio pertrauką ir vėliau nutarė, kad pirminio balsavimo rezultatai turi būti atšaukti.

Vėliau buvo surengtas antras balsavimas dėl Reformų partijos pataisyto pasiūlymo grąžinti ES vėliavas į Baltąją salę. Pasiūlymas buvo atmestas 39 balsais prieš 38, o dar 16 parlamentarų nebalsavo.

ES vėliavos iš Baltosios salės dingo balandžio pabaigoje, į valdžią atėjus kovo 3-osios rinkimus laimėjusiai koalicijai, kuriai priklauso euroskeptikais visuomenės laikoma EKRE.

„Parlamentas – Estijos Respubliką reprezentuojantis pastatas, jame vykstantys renginiai ir įvykiai atitinka europietiškas vertybes. Sprendimas pašalinti vėliavą iš reprezentacinės salės nėra kasdieniškas interjerinis sprendimas, vėliava turi simbolinę reikšmę, o su simboliais negalima elgtis lengvabūdiškai. Simboliai kai ką reiškią“, – tuo metu sakė buvęs premjeras Taavi Roivas.

Tačiau ES vėliavos į salę nebesugrįžo.

Didžiausia opozicinė Reformų partijos frakcija balandžio pabaigoje parlamento vadovybei pateikė pasiūlymą sugrąžinti vėliavas į Baltąją salę šalia Estijos Respublikos valstybinių vėliavų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.