Policija sulaikė 8 naujagimius nužudžiusią ligoninės slaugytoją

Kūdikių slaugytoja buvo sulaikyta po to, kai kilo įtarimas, kad ji galėjo nužudyti 8 naujagimius Česterio grafystės ligoninėje.

 Policija sulaikė 8 naujagimius nužudžiusią ligoninės slaugytoją<br> 123rf.com nuotr.
 Policija sulaikė 8 naujagimius nužudžiusią ligoninės slaugytoją<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2019, 7:02 AM, atnaujinta Jun 13, 2019, 7:03 AM

29-erių Lucy Letby buvo suimta nedelsiant. Jauna moteris buvo įtariama ne tik nužudžiusi 8 mažylius, bet pasikėsinusi į dar kitų 6 kūdikių gyvybes. Įtarimai pareigūnams kilo po to, kai ligoninėje netikėtai mirė 17 kūdikių, rašo mirror.co.uk.

Ji buvo sulaikyta tuo metu, kai bandė nužudyti dar 3 kūdikius, tad iš viso jauna ligoninės sesutė pasikėsino į 9 kūdikių gyvybes. 

„Moteris buvo sulaikyta remiantis ligoninės atstovų surinktais įrodymais“, – pranešė Česterio policija. Vėliau pareigūnai atliko kratą įtariamosios namuose Jungtinėje Karalystėje.

Tyrimą dėl netikėtai gausių kūdikių mirčių policija buvo pradėjusi prieš dvejus metus, tačiau anksčiau trūko įrodymų moterį sulaikyti.

Policijos pareiškime teigiama, kad pareigūnai metė visas pajėgas mažylių mirčių priežasčiai išaiškinti, tačiau tyrimas yra labai sudėtingas, tad sunku pasakyti, kiek jis užtruks.

Mirusių ir pasikėsintų nužudyti naujagimių tėvai gaina „visą informaciją apie tyrimo eigą“. Šiuo metu juos palaiko ir su jais bendrauja specialiai apmokyti pareigūnai.

Pirmą kartą moteris buvo sulaikytą pernai, 2018 m. liepą, tačiau įtariamoji buvo paleista už užstatą, kadangi pareigūnų tyrimas užtruko. Šių metų birželio 10 d. vėl buvo sulaikyta, atsiradus naujų įrodymų, kurie apsunkino jai mestus kaltinimus dar labiau.

Speciali detektyvų komanda dirba su šiuo sudėtingu ir labai jautriu atveju jau dvejus metus.

Pareigūnai ramina visuomenę, kad byla tikrai tiriama ir nėra vilkinama, aktyviai tęsiama įrodymų paieška, tačiau nustatytų terminų nėra.

„Šiame tyrimo etape negalime atskleisti jokios informacijos, tačiau kai tik galėsime – informuosime visuomenę“, – pranešė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.