Danijos socialdemokratų lyderė formuoja kairiųjų vyriausybę

Danijos socialdemokratų lyderė kelios savaitės po visuotinių rinkimų paskelbė, kad pasiekusi susitarimą su trimis kairės ir centro kairės partijomis formuos mažumos vyriausybę.

 Danijos socialdemokratų lyderė kelios savaitės po visuotinių rinkimų paskelbė, kad pasiekusi susitarimą su trimis kairės ir centro kairės partijomis formuos mažumos vyriausybę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Danijos socialdemokratų lyderė kelios savaitės po visuotinių rinkimų paskelbė, kad pasiekusi susitarimą su trimis kairės ir centro kairės partijomis formuos mažumos vyriausybę.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 26, 2019, 7:57 AM

„Jau pasiekėme tikslą... Mes parodėme, kad kai danai balsuoja taip, kaip jie balsavo, nauja dauguma gali paversti jų viltis veiksmais“, – sakė Mette Frederiksen, tapsianti šalies, kurioje mažumos vyriausybės yra norma, premjere.

Opozicijoje buvusi Socialdemokratų partija, kaip ir tikėtasi, laimėjo birželio 5-osios visuotinius rinkimus, nušalindama Liberalų partijos premjero Larso Lokke Rasmusseno mažumos vyriausybę, keliems svarbiems jo sąjungininkams patyrus skaudžius pralaimėjimus.

M. Frederiksen sakė, kad 18 puslapių susitarimą pristatys trečiadienį. Naujosios vyriausybės sudėtis turėtų būti paskelbta ketvirtadienį.

„Tai politinis dokumentas, vienas pirmųjų pasaulyje, kuriuo iš tikrųjų apibrėžiamos žaliosios ambicijos, – sakė ji. – Mes parengsime planą dėl klimato, įpareigojamą įstatymą dėl klimato ir 70-čia procentų sumažinsime taršą šiltnamio efektą (sukeliančiomis dujomis).“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.