Vokietijoje smarkiai padidėjo pinigų plovimo atvejų skaičius

Šiemet įtariamų pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo atvejų skaičius Vokietijoje gerokai didesnis nei pernai, pranešė Vokietijos finansinės žvalgybos tarnyba (FIU).

 Įtartinų veikų, kurios galimai susijusios su pinigų plovimu, šiemet užfiksuota 77 252. Tai yra trečdaliu daugiau nei tuo pat metu pernai.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
 Įtartinų veikų, kurios galimai susijusios su pinigų plovimu, šiemet užfiksuota 77 252. Tai yra trečdaliu daugiau nei tuo pat metu pernai.<br> ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2019, 5:38 PM

FIU duomenimis, įtartinų veikų, kurios galimai susijusios su pinigų plovimu, šiemet užfiksuota 77 252. Tai yra trečdaliu daugiau nei tuo pat metu pernai. Pasak FIU, apie 58 proc. galimo pinigų plovimo atvejų buvo perduota prokurorams.

FIU vadovo Christofo Schulte teigimu, toks pinigų plovimo atvejų augimas yra daugiausia susijęs su tuo, kad verslas ir priežiūros institucijos vis aktyviau praneša apie įtartinus veiksmus.

Vokietija vis labiau supranta, kad nusikaltėliams reikia smogti ten, kur jiems skauda labiausiai – jų gaunamiems pinigams“, – pristatydamas metinę FIU veiklos ataskaitą, sakė Ch.Schulte.

Beveik visi pranešimus apie galimą pinigų plovimą buvo gauti iš bankų ar kitų finansinių paslaugų teikėjų. Pasak Ch.Schulte, dabar jo vadovaujamos tarnybos tikslas – padidinti žmonių sąmoningumą nekilnojamojo turto sektoriuje.

FIU yra pagrindinė tarnyba Vokietijoje, kovojanti su pinigų plovimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.