Prezidentų draugas slėpė iškrypimą: prabilo išprievartautos aukos

Milijardierius, JAV grietinėlės atstovas, prezidentų Billo Clintono ir Donaldo Trumpo bičiulis – taip iki šiol buvo pristatomas Jeffrey Epsteinas. Niekas nesitikėjo, kad šis vyras vykdė prekybą žmonėmis.

Niekas nesitikėjo, kad šis vyras vykdė prekybą žmonėmis.<br>Reporters/Scanpix nuotr.
Niekas nesitikėjo, kad šis vyras vykdė prekybą žmonėmis.<br>Reporters/Scanpix nuotr.
 Prie teismo rūmų rinkosi įpykę protestuotojai, smerkiantys nepadorų amerikiečių milijonieriaus J.Epsteino elgesį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Prie teismo rūmų rinkosi įpykę protestuotojai, smerkiantys nepadorų amerikiečių milijonieriaus J.Epsteino elgesį.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2019, 7:48 PM

Užrakintame seife pareigūnai rado tūkstančius nuogų ir pusnuogių moterų bei nepilnamečių mergaičių nuotraukų.

Ten taip pat buvo visa kompaktinių įrašų kolekcija su etiketėmis „Nuogų mergaičių nuotraukos“ ir panašiomis.

Tai tik dalelė įkalčių, kuriuos pareigūnai surinko 66-erių J.Epsteino, turtingo ir garsaus finansininko, namuose Manhatane.

Prieš dešimtmetį milijardierius jau buvo lengvai išsukęs uodegą dėl panašių kaltinimų – kad turėjo lytinių santykių su nepilnametėmis. Dabar kaltinimai dar rimtesni.

J.Epsteino byla nagrinėjama po siūlelį, mat jis turi artimų ryšių su JAV garsenybėmis, turtingais verslininkais bei paveldėtojais ir įtakingais politikais, įskaitant buvusį JAV vadovą B.Clintoną ir dabartinį D.Trumpą.

2002 metais D.Trumpas yra sakęs: „Ponas Epsteinas – nuostabus vyrukas.

Su juo labai smagu leisti laiką. Jam, kaip ir man, labai patinka gražios moterys – dauguma jų yra gerokai jaunesnės.“

J.Epsteinas ne vienus metus civilinėse bylose ir policijos skunduose buvo kaltinamas lytiniais santykiai už pinigus su nepilnametėmis savo namuose Niujorke bei viloje Palm Biče.

2005 metais buvo pradėtas tyrimas po to, kai vienos merginos tėvai kreipėsi į policiją, tačiau 2008 metais po slapto susitarimo su Majamio prokurorais J.Epsteinas išvengė federalinio teismo proceso.

Metus jis praleido Palm Bičo kalėjime, bet šešias dienas per savaitę 12 valandų iš ten buvo išleidžiamas į darbą.

Alexanderis Acosta, kuris Pietų Floridoje tuo metu ėjo valstybės prokuroro pareigas, o dabar dirba prezidentui D.Trumpui, buvo kritikuojamas dėl to, kad leido milijardieriui lengvai išsisukti.

„Jis nėra pasikeitęs, visai neatgailauja“, – buvo rašoma pirmadienį prokurorų teismui pateiktuose dokumentuose.

Nuo šeštadienio J.Epsteinas suimtas, jo negalima paleisti už užstatą.

Policija jį sulaikė Naujojo Džersio oro uoste, kur milijardierius atskrido privačiu lėktuvu iš Paryžiaus.

J.Epsteinas kaltinamas prekyba nepilnamečiais lytinio išnaudojimo tikslais ir bandymu vykdyti prekybą nepilnamečiais pirmajame šio amžiaus dešimtmetyje.

Prokurorai teigia, kad savo prabangiuose būstuose jis pasinaudojo dešimtimis jaunų mergaičių – kai kurioms jų buvo vos keturiolikmetės.

„Jis tikslingai kvietėsi nepilnametes ir žinojo, kad joms mažiau nei 18 metų, – teigė prokurorai. – Kai kurioms savo aukoms jis mokėjo pinigus, kad jos įdarbintų ir daugiau nepilnamečių merginų, ir taip sukūrė visą lytinio išnaudojimo tinklą.“

„Čia seni laikai. Visi kaltinimai – iš praeities. Dėl jų jau buvo padarytas susitarimas, atlikta bausmė“, – tikino J.Epsteino advokatai.

Tačiau J.Epsteinas teisiamas nebe Floridos valstijos, o Niujorko valstijos jurisdikcijoje, kaltinimai taip pat kiti, todėl ankstesnis susitarimas negalios. Jei būtų pripažintas kaltu, už nusikaltimus jam grėstų 45 metai kalėjimo.

„Mano išnaudotojo sulaikymas yra žingsnis teisingu keliu – bandymas priversti J.Epsteiną atsakyti už savo nusikaltimus.

Galbūt tai sugrąžins man tikėjimą, kad galia ir pinigai negali būti aukščiau už teisingumą“, – per advokatą savo nuomonę išplatino viena iš kaltintojų Sarah Ransome.

Pareigūnai vis dar atlieka kratas kituose J.Epsteino būstuose.

Taip pat vis dar tikrina jo namus Manhatane – septynių aukštų pastate įsikūrusį 134 kvadratinių metrų butą prie pat Centrinio parko.

Auka dalinasi kraupiais prisiminimais

Nuo seksualinės vyro prievartos nukentėjusi Jennifer Araoz pasakoja, kad J.Epsteinas ją prievartavo, kai merginai tebuvo 15 metų. Mergina tvirtina, kad metais anksčiau jau pradėjo lankytis J.Epsteino namuose Manhetene.

Tuo metu mergina jį masažavo vilkėdama vien apatinius rūbus.

„Man tebuvo 14 metų, ką aš galėjau būdama tokia jauna suprasti“, – retoriškai klausė J.Araoz.

Moteris pasakoja, kad su J.Epsteinu pradėjo susitikinėti po to, kai vienas vyras šalia mokyklos ją įkalbinėjo taip pasielgti. J.Araoz jis pasakojo, kad J.Epsteinas yra šaunus vyras, kuris gali jai padėti su karjera.

J.Epsteino namuose, jis paauglę girdė vynu. Čia J.Araoz lankėsi kartą arba du per savaitę. Kiekvieną kartą jai buvo duodama 300 dolerių (266 eurai), o susitikimų eigoje ji pamažu pradėjo vyrą masažuoti.

Moteris prisimena, kad J.Epsteino namuose buvo daug seksualinių prietaisų.

„Ten mačiau dirbtinę krūtį, su kuria jis žaidė besimaudydamas. Tai buvo labai keista“, – pasakojo J.Araoz.

Pvyras pykdavo ant merginos, jeigu ji nevykdydavo visų jo įnorių. Po masažo sesijų J.Epsteinas pats toliau lytiškai save patenkindavo, o praėjus metams jis merginai liepė nusirengti ir ant jo užlipti.

„Aš sakiau, kad to nenoriu, tad jis jėga mane atvedė prie stalo ir darė ką norėjo. Aš rėkiau, kad jis sustotų, bet nesiliovė“, – prisimena moteris, kuri tuo metu nesuvokė, kad ją prievartauja.

Po to karto mergina daugiau nesirodė J.Epsteino namuose, nors jo darbuotojai bandė ją pasiekti.

J.Araoz jau ruošiasi pateikti kaltinimui J.Epsteinui. Anksčiausiai tai padaryti moteris galės rugpjūčio 14 dieną, kada Niujorko valstijoje įsigalios įstatymas suteikiantis seksualinės prievartos aukoms metus pranešti apie nesvarbu kaip seniai praeityje patirtą prievartą.

Parengta pagal CNN, „The New York Times“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.