Lenkijoje aptikus 5-mečio kūną aiškėja kraupios nusikaltimo detalės

Lenkijos teisėsauga pranešė, kad atlikus 5-mečio Dawido palaikų skrodimą, paaiškėjo, kad aštriu daiktu ji užmušė tėvas Pawelas dar automobilyje.

 Lenkijos pareigūnai nemano, kad prie nusikaltimo gali būti prisidėję treti asmenys.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Lenkijos pareigūnai nemano, kad prie nusikaltimo gali būti prisidėję treti asmenys.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2019, 11:51 AM

„Greičiausiai vaikas buvo nužudytas dar automobilyje kažkokiu aštriu daiktu. Galimai tai buvo peilis“, – pranešė Varšuvos apygardos prokuratūros atstovas Lukaszas Lapczynskis.

Pasak jo, skrodimas parodė, kad daugiausia smūgių berniukui buvo suduota į krūtinės sritį. Apžiūrėję nusikaltimo vietą, pareigūnai mano, kad berniukas buvo nužudytas automobilyje, rašo TVN24.

„Apžiūrėję automobilį ir atlikę DNR tyrimus, galime pasakyti, kad automobilyje buvo rasti berniuko kraujo pėdsakai“, – kalbėjo L.Lapczynskis.

Pareigūnai ištyrė ir Dawido tėvo – Pawelo – drabužius. Teigiama, kad ant jų berniuko DNR pėdsakai nebuvo aptikti.

Tiesa, L.Lapczynskis teigė, kad vyrui žuvus ant traukinio bėgių, jo drabužiai smarkiai ištepti jo paties krauju, todėl berniuko DNR ant jų gali būti tiesiog neįmanoma nustatyti.

Lenkijos pareigūnai nemano, kad prie nusikaltimo gali būti prisidėję treti asmenys. Pasak jų, Pawelas veikė vienas ir savo veiksmus buvo suplanavęs.

Teisėsauga kol kas negali įvardinti tikslaus nusikaltimo motyvo, tačiau mano, kad tai susiję su asmeninėmis ir šeimos problemomis.

„Šiuo metu vykdome apklausas ir laukiame daugiau tyrimo išvadų. Taip pat tikriname informaciją apie Pawelo gyvenimą, taip pat pranešimus apie jo problemas, santykius su artimaisiais“, – kalbėjo L.Lapczynskis.

Pasak jo, vyras galėjo pasiryžti nusikaltimui dėl asmeninių ir šeimyninių problemų.

Apie sūnaus dingimą pranešė jo motina dar liepos 10 dieną. Jis kartu su tėvu išvyko iš senelių namų Mazovijos Grodziske, iš kur turėjo vykti į Varšuvą. Tačiau nesulaukusi sūnaus, motina pranešė apie jo dingimą.

Liepos 10 dienos vakare Dawido motina gavo žinutę nuo savo vyro, kuriame buvo parašyta, kad ji niekada daugiau nepamatys savo sūnaus.

Netrukus vyras nusižudė. Pareigūnai daugiau nei savaitę ieškojo Dawido, tačiau bėgant laikui, viltys jį rasti gyvą blėso. Galiausiai po 10 dienų paieškų aptiktas berniuko kūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.