Šunis guldo keista liga: iškart susirgo šimtai augintinių

Pastarosiomis savaitėmis Norvegijos šunų šeimininkai perspėjami laikytis atokiau nuo kitų keturkojų. Šalyje plinta keista liga, kuria jau susirgo šimtai augintinių ir dėl jos nugaišo jau 25.

Liga pražudė jau 25 augintinius.<br>„123rf.com“ nuotr.
Liga pražudė jau 25 augintinius.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2019, 6:27 AM

Ligos simptomai – viduriavimas su krauju, vėmimas, nuovargis.

Veterinarai pranešė apie daugiau kaip 200 tokių atvejų, tačiau bendro nacionalinio registro nėra, tad skaičius gali būti ir didesnis.

„Keisčiausia, kad liga staiga smogė sveikiems šunims ir iškart susirgo šimtai jų“, – teigė Norvegijos maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnė Ann Margaret Grondahl.

Veterinarijos instituto atstovė Asle Haukaans teigia, kad nebūtinai visi keli šimtai šunų serga ta pačia liga, mat tokie simptomai būdingi ne vienai keturkojų ligai.

Vis dėlto atlikus 10 nebegyvų šunų skrodimą paaiškėjo, kad visi jie sirgo ūmine žarnyno infekcija ir jų organizmuose aptikta itin daug dviejų rūšių bakterijų.

Veterinarijos institutas po tyrimų atmetė, kad jiems salmoneliozė, kampilobakteriozė ar jie tiesiog kur nors rado žiurknuodžių.

Todėl internete netruko pasklisti kalbos, kad kažkas šunis nuodija tyčia arba ėdalas, kurį jie ėdė, fabrike buvo apkrėstas bakterijomis. Prabilta ir apie paslaptingą virusą.

Norvegijos gyvūnų gydytojai perspėja nevedžioti šunų be pavadėlių, neiti į grupines treniruotes. Per pastarąsias savaites jau atšaukta ne viena paroda šalyje ir šunų klubų susitikimai.

Nors užsikrėtimo atvejų daugiausia užfiksuota Oslo metropolijoje, pavieniai atvejai jau įregistruoti ir kitose Norvegijos vietose.

Kol kas nėra nieko, kas rodytų, kad šia liga gali užsikrėsti žmonės.

Parengta pagal AFP inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.