ES įveda sankcijas dar septyniems Venesuelos režimo pareigūnams

Europos Sąjunga pritarė sankcijoms prieš dar septynis Venesuelos režimo pareigūnus dėl jų įvykdytų žmogaus teisių pažeidimų ir kankinimų, trečiadienį pranešė diplomatiniai šaltiniai, Bendrijai siekiant palaikyti spaudimą šalies prezidentui Nicolas Maduro.

 ES sankcijos krizės draskomai Venesuelai galioja nuo 2017 metų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ES sankcijos krizės draskomai Venesuelai galioja nuo 2017 metų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 2:57 PM

Europos Sąjungos ambasadoriai baudžiamosioms priemonėms pritarė trečiadienį vykusiame susitikime, padidindami į sankcijų sąrašą įtrauktų Venesuelos pareigūnų skaičių iki 25. Jiems draudžiama atvykti į ES, taip pat įšaldytas jų turtas.

ES sankcijos krizės draskomai Venesuelai galioja nuo 2017 metų, kai buvo įvestas draudimas į šalį eksportuoti ginklus bei įrangą, kurie galėtų būti panaudoti represijoms, ir imtasi priemonių prieš atskirus režimo pareigūnus.

„Dauguma (iš septynių pareigūnų) yra Venesuelos saugumo ir žvalgybos tarnybų, susijusių su kankinimo ir žmogaus teisių pažeidimų atvejais, nariai“, – sakė diplomatas naujienų agentūrai AFP po susitikimo.

Dabar šias sankcijas oficialiai turės patvirtinti 28 ES valstybių ministrai.

Liepos mėnesį Ispanijos užsienio reikalų ministras Josepas Borrellis paprašė ES imtis sankcijų prieš už kankinimus atsakingus Venesuelos pareigūnus po karinio jūrų laivyno atsargos karininko Rafaelio Acostos Arevalo mirties areštinėje, kur jis galėjo būti kankinamas. 

Vašingtonas kritikavo ES dėl vilkinamo sankcijų įvedimo sakydamas, kad Europa tampa N. Maduro režimo kadrinių darbuotojų, jų meilužių ir vaikų žaidimų aikštele.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.