Pakistano premjeras: „D. Trumpas prašė tarpininkauti kalbantis su Iranu“

Pakistano premjeras Imranas Khanas antradienį sakė, kad JAV ir Saudo Arabija prašė jo tarpininkauti kalbantis su Iranu ir taip padėti mažinti įtampą.

 I. Khanas Jungtinėse Tautose susitiko ir su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.<br> Zuma Press/Scampix nuotr.
 I. Khanas Jungtinėse Tautose susitiko ir su JAV prezidentu Donaldu Trumpu.<br> Zuma Press/Scampix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 25, 2019, 11:00 AM

I. Khanas Jungtinėse Tautose susitiko ir su JAV prezidentu Donaldu Trumpu, ir su Irano prezidentu Hassanu Rouhani. Prieš tai jis Saudo Arabijoje aplankė šios šalies sosto paveldėtoją princą Mohammedą bin Salmaną.

„Trumpas paklausė manęs, ar galėtume deeskaluoti situaciją ir, galbūt, pasiūlyti kitą susitarimą, – žurnalistams sakė I. Khanas. – Taip, mes tai perdavėme, ir taip, labai stengiamės.“ 

„Vakar po susitikimo su prezidentu Trumpu iš karto pasikalbėjau su prezidentu Rouhani. Šiuo metu negaliu pasakyti nieko daugiau, tik tai, kad mes stengiamės ir tarpininkaujame“, – pridūrė Pakistano lyderis.

Saudo Arabijoje, kur anksčiau šį mėnesį buvo įvykdyta Iranui priskiriamų atakų prieš naftos infrastruktūrą, princas Mohammedas taip pat paprašęs I. Khano „pasikalbėti su Irano prezidentu“.

Pakistanas tradiciškai palaiko tvirtus ryšius su Saudo Arabija, bet bendrauja ir su Iranu. Islamabadas atstovauja Teherano konsuliniams interesams Jungtinėse Valstijose, su kuriomis Iranas nepalaiko diplomatinių santykių.

Prancūzijos, Vokietijos ir Japonijos lyderiai, vildamiesi atgaivinti diplomatiją, Jungtinėse Tautose taip pat rengė susitikimus su H. Rouhani ir D. Trumpu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.