V. Putinas: Rusija padeda Kinijai kurti perspėjimo apie raketas sistemą

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį sakė, kad jo šalis padeda Kinijai kurti perspėjimo apie balistinių raketų paleidimus sistemą.

​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį sakė, kad jo šalis padeda Kinijai kurti perspėjimo apie balistinių raketų paleidimus sistemą. <br>AFP/Scanpix nuotr.
​Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį sakė, kad jo šalis padeda Kinijai kurti perspėjimo apie balistinių raketų paleidimus sistemą. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2019, 7:56 AM

Nuo Šaltojo karo laikų tik JAV ir Rusija turėjo tokias sistemas, kurios apima sausumoje išdėstytus radiolokatorius ir palydovus kosmose. Su šiomis sistemomis galima anksti pastebėti tarpžemynines balistines raketas.

Kalbėdamas tarptautinio diskusijų klubo „Valdajus“ plenariniame posėdyje V. Putinas sakė, kad Rusija padeda Kinijai susikurti tokią sistemą. Jis pridūrė, kad „tai labai rimtas dalykas, kuris radikaliai sustiprins Kinijos gynybinius pajėgumus“.

Jo pareiškimas signalizuoja naują dviejų buvusių komunistinių varžovių, dabar užmezgančių vis glaudesnius politinius ir karinius ryšius, bendradarbiavimo gynybos srityje laipsnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.