Japonijoje per pusmetį kaitros aukomis tapo 126 žmonės, daugiau kaip 70 tūkstančių nukentėjo

Per pastaruosius šešis mėnesius smarkios kaitros aukomis tapo 126 Japonijos gyventojai, dar apie 71 tūkstantį buvo paguldyti į ligonines dėl šilumos smūgio.

Per pastaruosius šešis mėnesius smarkios kaitros aukomis tapo 126 Japonijos gyventojai, dar apie 71 tūkstantį buvo paguldyti į ligonines dėl šilumos smūgio.<br>Reuters nuotr.
Per pastaruosius šešis mėnesius smarkios kaitros aukomis tapo 126 Japonijos gyventojai, dar apie 71 tūkstantį buvo paguldyti į ligonines dėl šilumos smūgio.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 8, 2019, 1:50 PM

Tai antradienį pranešė Japonijos vyriausioji priešgaisrinė valdyba, kuri šalyje atlieka nepaprastųjų situacijų ministerijos ir greitosios pagalbos funkcijas.

Statistika apima laikotarpį nuo gegužės iki spalio. Tai antras pagal dydį rodiklis po pernykščių metų, kurie buvo rekordiškai karšti. Tada kaitros aukomis tapo daugiau kaip 150 japonų.

Daugiausia žmonių pateko į ligonines dėl šilumos smūgių dideliuose miestuose – Tokijuje ir Osakoje, kur rugpjūtį oro temperatūra dieną viršydavo 35 laipsnius Celsijaus. Daug nukentėjusiųjų užfiksuota šiaurinėje Hokaido saloje, kuri taip pat neišvengė karščių.

Japonijoje nuo kaitros daugiausia nukenčia garbaus amžiaus žmonės. Situaciją komplikuoja tai, kad pagyvenę japonai iš taupumo dažnai neįjungia namuose kondicionierių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?