Malonus netikėtumas: motina tapo būdama 67-erių

Amžius netapo kliūtimi susilaukti sveiko vaiko: Kinijoje mergytę pagimdė 67 metų moteris. Naujagimės tėvai tvirtina, kad jie yra seniausia šalyje pora, kuri pastojo natūraliai. Kūdikio tėvui – 68-eri.

Amžius netapo kliūtimi susilaukti sveiko vaiko: Kinijoje mergytę pagimdė 67 metų moteris. Naujagimės tėvai tvirtina, kad jie yra seniausia šalyje pora, kuri pastojo natūraliai. Kūdikio tėvui – 68-eri.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Amžius netapo kliūtimi susilaukti sveiko vaiko: Kinijoje mergytę pagimdė 67 metų moteris. Naujagimės tėvai tvirtina, kad jie yra seniausia šalyje pora, kuri pastojo natūraliai. Kūdikio tėvui – 68-eri.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-29 16:23

Dzaodžuango miesto ligoninė teigė, kad penktadienį atlikus cezario pjūvį 67 metų Tian gimė sveika mergaitė.

Moteris sakė, kad apie nėštumą sužinojo tik tada, kai atėjo į ligoninę pasitikrinti sveikatos, ir nutarė nėštumo nenutraukti. Ji gimdė kūdikį toje pačioje ligoninėje, kurioje dirbo gydytoja prieš pensiją.

2560 g sverianti naujagimė pavadinta Tianci, išvertus iš kinų kalbos tai reiškia „Dangaus dovana“.

Nėštumo metu moterį prižiūrėję gydytojai pasakojo, kad jos reprodukcinei sistemai amžius neturėjo įtakos: esą Tian kiaušidės buvo kaip 40-metės moters.

Tian jau turėjo du vaikus – sūnų ir dukterį. Taip pat kelis anūkus, vyriausiam jų – 18-a.

Nepaisant tėvų džiaugsmo, Kinijoje pora sulaukė kritikos, kad tokio amžiaus susilaukė vaiko. Žmonės komentavo, esą jie – savanaudžiai, nes senyvas amžius neleis tinkamai pasirūpinti atžala.

Kiti pradėjo svarstyti, ar Tian ir jos vyras Huangas galėtų būti nubausti, kad turi tris vaikus, nes pagal dabartinę šalies politiką šeimoms leidžiama turėti ne daugiau kaip du vaikus.

2016 metais Kinijoje atsisakyta vieno vaiko politikos ir šeimoms leista turėti po du vaikus.

Kinijoje dešimtmečius galiojo griežta šeimų planavimo politika ir mažos šeimos tapo norma, o moterys vis dažniau gimdo vėlesniame amžiuje arba visai nesusilaukia vaikų.

2006 metais vidutinis moterų, susilaukusių pirmo vaiko, amžius Kinijoje buvo 24,3 metų, o 2016 metais – jau 26,9 metų.

Tian prisipažino, kad jos vaikai nesidžiaugė, kad tokio amžiaus motina gimdys dar kartą: „Mano duktė netgi pareiškė, kad jeigu gimdysiu, nutrauks su mumis visus ryšius.“

Parengta pagal AFP, CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.