Kabule sprogus bombai žuvo mažiausiai 7 žmonės

Afganistano sostinėje Kabule rytinio piko metu automobilyje sprogo bomba, incidento metu žuvo mažiausiai septyni žmonės, dar septyni sužeisti, informavo Vidaus reikalų ministerijos atstovas.

 Afganistano sostinėje Kabule rytinio piko metu automobilyje sprogo bomba, incidento metu žuvo mažiausiai septyni žmonės, dar septyni sužeisti, informavo Vidaus reikalų ministerijos atstovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Afganistano sostinėje Kabule rytinio piko metu automobilyje sprogo bomba, incidento metu žuvo mažiausiai septyni žmonės, dar septyni sužeisti, informavo Vidaus reikalų ministerijos atstovas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 8:03 AM

Nasratas Rahimis teigė, kad bomba detonuota netoli Vidaus reikalų ministerijos ir Kabulo oro uosto esančiame rajone. Atstovo teigimu, visi žuvusieji buvo civiliai. „Tai pirminė informacija, daugiau detalių bus atskleista vėliau“, – sakė jis.

Šaltinis Vidaus reikalų ministerijoje atskleidė, kad bombą automobilyje detonavo savižudis sprogdintojas, taikęsis į pagrindiniu keliu važiavusį vyriausybės konvojų.

Antradienį Afganistano prezidentas Ashrafas Ghanis pareiškė, kad mainais už dviejų 2016 m. Talibano pagrobtų vakariečių įkaitų atidavimą Kabulas į laisvę paleis tris aukšto rango Talibano kalinius.

Tarp šių trijų yra Anas Haqqanis, sulaikytas 2014 m., – vyresnysis jo brolis yra Talibano lyderio pavaduotojas ir „Haqqani“ tinklo – Talibano atšakos – vadovas.

A. Ghanis neatskleidė įkaitų – australo ir amerikiečio – lemties, vis dar neaišku, ar jie bus paleisti į laisvę. Antradienį Afganistano prezidentas vylėsi, kad sprendimas dėl kalinių paleidimo „paklos pagrindą“ pradėti neoficialias tiesiogines derybas tarp vyriausybės ir Talibano grupuotės atstovų, kurie su Kabulo administracija kol kas atsisako derėtis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.