Teksaso chemijos fabrike nugriaudėjo sprogimas

Viename Teksaso chemijos fabrike ankstų trečiadienį driokstelėjo sprogimas, dėl kurio buvo paskelbta evakuacija, pranešė žiniasklaida.

 ​Viename Teksaso chemijos fabrike ankstų trečiadienį driokstelėjo sprogimas, dėl kurio buvo paskelbta evakuacija, pranešė žiniasklaida.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Viename Teksaso chemijos fabrike ankstų trečiadienį driokstelėjo sprogimas, dėl kurio buvo paskelbta evakuacija, pranešė žiniasklaida.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 27, 2019, 12:22 PM, atnaujinta Nov 27, 2019, 1:38 PM

„Informuojame, kad paskelbta privaloma evakuacija visiems, esantiems 0,5 mylios (0,8 km) spinduliu nuo TPC fabriko Port Nečese“, – pranešė vietos ugniagesiai socialiniame tinkle „Facebook“.

Socialinėje žiniasklaidoje išplatintuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose matyti didžiulis sprogimas. Vienas gyventojas pasakojo prabudęs nuo didžiulio trenksmo ir pamatęs „mus nuklojusias šukes“.

25 metų Ryanas Mathewsonas, su šeima gyvenantis už kelių minučių kelio nuo gamyklos, naujienų agentūrai AFP sakė: „Pabudę pamatėme mus nuklojusias šukes, įlinkusias lubas, vidun įverstas duris.“

Pasak jo, sprogimas šeimą „sukrėtė ir įbaugino“.

Apygardos teisėjas Jeffas Branickas vietos naujienų svetainei „KFDM News“ sakė, kad aukų nėra, o trys žmonės buvo nesunkiai sužeisti.

Mažiausiai du žmonės buvo nugabenti į ligoninę, leidiniui „The New York Times“ sakė Džefersono apygardos šerifo biuro atstovė.

Naftos chemijos gamykla, kurioje įvyko sprogimas, yra maždaug už 135 km nuo Hjustono.

Tą fabriką valdanti bendrovė „TPC Group“ nurodė, kad sprogimas driokstelėjo „apdirbimo bloke“ apie 1 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku.

Kaip pranešama bendrovės tinklalapyje, gamykloje dirba daugiau kaip 200 žmonių.

Fabrike gaminamas butadienas, degios dujos, naudojamos gaminti sintetinį kaučiuką, ir kiti naftos produktai.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad gyventojams, kurie buvo priversti palikti namus, vietos bažnyčioje Niderlande buvo įkurta laikina prieglauda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.