„Yonhap“: Pietų Korėja surengė Dokdo salų gynimo pratybas

Penktadienį Pietų Korėjos kariškiai surengė Japonijos jūroje esančių Dokdo salų, į kurias pretenduoja ir Tokijas, gynimo pratybas. Tai pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.

 ​Penktadienį Pietų Korėjos kariškiai surengė Japonijos jūroje esančių Dokdo salų, į kurias pretenduoja ir Tokijas, gynimo pratybas. Tai pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Penktadienį Pietų Korėjos kariškiai surengė Japonijos jūroje esančių Dokdo salų, į kurias pretenduoja ir Tokijas, gynimo pratybas. Tai pranešė naujienų agentūra „Yonhap“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-27 08:46

Šios pratybos rengiamos du kartus per metus jau nuo 1986 metų. Rugpjūčio mėnesį Dokdo ir Uleungdo salose vykusiose pratybose dalyvavo kariuomenės daliniai. Šįsyk treniruočių formatas pirmą kartą buvo pakeistas į vadų ir štabų pratybas. Formali to priežastis – nepalankios oro sąlygos.

Bet Pietų Korėjos stebėtojai mano, jog tai susiję su gruodžio 24 d. Pietų Korėjos ir Japonijos viršūnių susitikime sudarytu susitarimu gerinti dvišalius santykius.

Dokdo – grupė nedidelių salų, kurių bendras plotas – 0,188 kvadratinio kilometro. Jos yra į rytus nuo Korėjos pusiasalio. Šios negyvenamos uolėtos salos tapo tarptautinio ginčo objektu po 1945 metų, kai Korėja buvo išvaduota nuo japonų kolonijinio viešpatavimo.

Šiuo metu salas kontroliuoja Pietų Korėjos ginkluotosios pajėgos. Tokijas teigia, kad Seulas neteisėtai okupavo šią teritoriją, įtrauktą į Japonijos imperijos sudėtį 1905 metais. Pietų Korėjos vyriausybė, kaip ir Šiaurės Korėjos valdžia, tvirtina, kad šis mažytis salynas priklausė Korėjos valstybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.