Kalinio žmoną pamilęs kalėjimo prižiūrėtojas užsakė žmogžudystę

Vieno Lenkijos kalėjimo prižiūrėtojas įsimylėjo kalinio žmoną. Kai nuteistasis tai išsiaiškino, pareigūnas nusprendė susidoroti su vyriškiu – užsakė žmogžudystę.

Kalinį lankančią žmoną pastebėjo kalinimo įstaigos prižiūrėtojas ir ją įsimylėjo.<br>„123rf.com“ nuotr.
Kalinį lankančią žmoną pastebėjo kalinimo įstaigos prižiūrėtojas ir ją įsimylėjo.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“ , Varšuva

Jan 19, 2020, 5:53 PM

Už cigarečių kontrabandą trejiems metams į kalėjimą sėdęs 45-erių Robertas Hejneris tikėjosi, kad šiame sunkiame gyvenimo etape jam stiprybės suteiks žmona, su kuria augina du vaikus.

Žmona jį iš pradžių lankė kiekvieną savaitgalį, lepino įvairiais kepiniais, skanėstais. Vėliau apsilankymai ėmė retėti, o sutuoktinė teisindavosi užimtumu – vaikų ligomis bei įvairiais rūpesčiais, negalavimais.

Teisybę R.Hejneris išsiaiškino visai atsitiktinai, kai jam neplanuotai buvo suteikta proga savaitgaliui grįžti namo. Kalinys nusprendė padaryti šeimai staigmeną ir grįžo su dovanomis nieko nepranešęs.

Tyliai atsirakinęs duris ir įsliūkinęs į miegamąjį Robertas iš nustebimo net išsižiojo – lovoje su jo žmona glamonėjosi kalėjimo prižiūrėtojas 45-erių Lukaszas R.

R.Hejneriui tapo aišku, kodėl Lukaszas R. kalėjime buvo jam išskirtinai draugiškas, mezgė bičiulystę. Taip vyriškis, netikėtai įsimylėjęs nuteistojo žmoną, norėjo kuo daugiau išsiaiškinti apie jos charakterį ir pomėgius, kad sugalvotų planą, kaip ją suvilioti.

Vėliau Lukaszo R. aistra kalinio žmonai tapo liguista, jis ėmė regzti planą, kaip atsikratyti konkurento. Lukaszas R. ėmė kalbinti du kitus kalinius, kad nužudytų R.Hejnerį.

Už tokios užduoties įvykdymą minėti kaliniai užsiprašė nemenko narkotikų kiekio. Laimei, narkotikus aptiko iš sostinės nelauktai atvykę kontrolieriai. Jų tardomi minėti kaliniai ir atskleidė, už kokį įsipareigojimą kvaišalus jiems pristatė prižiūrėtojas Lukaszas R.

Pastarajam prižiūrėtojo darbą netrukus teks keisti į kalėjimo gultą. Už žmogžudystės užsakymą jam gresia 15 metų nelaisvės.

R.Hejnerio žmona teisėsaugininkams teigia nieko nežinojusi apie meilužio planus atsikratyti jos vyro. Moteris vis dėlto kažkodėl buvo parašiusi įgaliojimą taksi automobiliu, kuriuo anksčiau važinėjo ir taip uždarbiavo jos vyras, naudotis kalėjimo prižiūrėtojui.

Nuteistasis R.Hejneris žurnalistams pareiškė, kad džiaugiasi, jog buvo atskleistas planas jį nužudyti, tačiau prisipažino nesitikėjęs, kad palyginti neilga kalėjimo bausmė sugriaus jo šeimos idilę, o žmona susidės su kalinių prižiūrėtoju.

Iki tol Lenkijoje buvo nuskambėję tik prižiūrėtojų romanai su kalinėmis. Vienas garsiausių įvyko prieš kelerius metus, kai dėl 840 mln. zlotų (198 mln. eurų) neteisėto pasisavinimo kaltinama finansinės piramidės „Amber Gold“ įkūrėja Katarzyna P. moterų kalėjime netikėtai pastojo.

Tardytojai išsiaiškino, kad vaiko tėvas yra kalėjimo prižiūrėtojas Tomaszas R. Jis buvo ne tik pašalintas iš darbo, bet ir nuteistas lygtinai vieniems metams už neleistinus santykius su kaline.

Paaiškėjo, jog intymaus suartėjimo vis dėlto siekė pati kalinė, norėjusi patekti į lengvesnio režimo kalėjimą.

Buvęs kalėjimų sistemos viršininkas Pawelas Moczydlowskis tinklalapiui naTemat.pl pareiškė, kad žino nemažai atsitikimų, kai moterys kalinės suviliodavo prižiūrėtojus ir pastodavo nuo jų.

Tokių kontaktų iniciatorėmis visada esą būdavo kalinės recidyvistės, nuteistos ilgiems metams. Pastodamos nuo prižiūrėtojo jos siekė geresnių kalinimo sąlygų ir bausmės sušvelninimo.

Lytinius santykius su prižiūrėtojais kalinės dažniausiai užmegzdavo virtuvėje, kur jos ruošdavo maistą, o prižiūrėtojai užeidavo kontroliuoti.

Tiesa, sovietmečiu Lodzės kalėjime esą buvo nutikusi ir istorija, kurioje kalėjimo pareigūnas inicijavo lytinius santykius su patikusia nuteistąja, o jai pastojus prikalbino kalėjimo gydytoją padaryti nelegalų abortą.

Nusikaltimas paaiškėjo, kai vaisius buvo išmestas į kanalizaciją, joje įstrigo ir jį aptiko kanalizacijos tvarkyti atvykę santechnikai.

P.Moczydlowskis žino tik vieną atvejį, kai vyrui kaliniui pavyko suvilioti kalėjimo prižiūrėtoją – psichologę. Ji metė darbą, už jo ištekėjo.

Ši santuoka psichologei galiausiai virto košmaru, nes kalinys tik trumpam vaidino romantišką, o iš tiesų neišsižadėjo nei savo agresyvaus būdo, nei nusikalstamų įpročių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.