Dėl vyro ryšių su žurnalistės nužudymo įtariamuoju atsistatydino Maltos ministrė

Pirmadienį dėl šalį supurčiusios žurnalistės Daphnes Caruanos Galizia'os nužudymo bylos atsistatydino Maltos ministrė Justyne Caruana.

​Pirmadienį dėl šalį supurčiusios žurnalistės Daphnes Caruanos Galizia'os nužudymo bylos atsistatydino Maltos ministrė Justyne Caruana.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Pirmadienį dėl šalį supurčiusios žurnalistės Daphnes Caruanos Galizia'os nužudymo bylos atsistatydino Maltos ministrė Justyne Caruana.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Mikutavičius

Jan 20, 2020, 12:55 PM

Maltos Gozo salos reikalų ministrė J. Caruana atsistatydino po to, kai laikraštis „Sunday Times of Malta“ atskleidė, kad jos vyras, buvęs policijos pareigūnas Silvio Valletta kartu su įtariamuoju žurnalistės nužudymo byloje Yorgenu Fenechu vyko į užsienio žiūrėti futbolo rungtynių.

Ministrė savo atsistatydinimo prašymą pateikė praėjus vos savaitei po to, kai ji pradėjo darbą naujojo premjero Roberto Abelos vyriausybėje.

S. Valletta yra buvęs Maltos policijos komisaro pavaduotojas, taip pat vadovavęs Maltos finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai (FIAU). Pernai birželį jis buvo priverstas perleisti D. Caruanos Galizios bylą kitiems pareigūnams, o rugpjūtį atsistatydino. Rugsėjį ministrės vyras vyko su Y. Fenechu į Didžiąją Britaniją, kur žiūrėjo „Chelsea“ rungtynes.

Pats S. Valletta tikino nežinojęs, kad Y. Fenechas buvo įtariamas nužudymu.

Maltos vidaus reikalų ministras Byronas Camilleri sekmadienį sakė, kad policijas tiria abiejų vyrų ryšius.

Y. Fenechas kaltinamas prisidėjus prie D. Caruanos Galizios nužudymo. 2017 m. spalį žurnalistės automobilis buvo susprogdintas. Y. Fenechas neigia kaltinimus ir tvirtina, kad nužudymą vykdė buvusio premjero Josepho Muscato parankinis.

Praėjusią savaitę J. Muscatas atsistatydino, visuomenėje kilus didžiuliam nepasitenkinimui dėl galimo vyriausybės kišimosi į nužudymo tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.