Kraupų nusikaltimą Jungtinėje Karalystėje įvykdęs lietuvis nubaustas: vėliau bus deportuotas į Lietuvą

Jungtinė Karalystė ir toliau kraupsta nuo lietuvių daromų nusikaltimų. Praėjusią savaitę nuosprendį apie ilgus metus už grotų išgirdo vyro nužudymą suorganizavusi Asta Juškauskienė ir jos meilužis Mantas Kvedaras. Prieš pora dienų bausmė buvo paskirta ir merginą išprievartavusiam Mantvydui Daubarui.

 27-erių vyras į savo auką nusitaikė 2017-ųjų birželio 14-ąją. Jis su draugais tiesiog pramogavo ir važinėjosi mašina aplink Halo miestą.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
 27-erių vyras į savo auką nusitaikė 2017-ųjų birželio 14-ąją. Jis su draugais tiesiog pramogavo ir važinėjosi mašina aplink Halo miestą.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2020, 9:45 PM

27-erių vyras į savo auką nusitaikė 2017-ųjų birželio 14-ąją. Jis su draugais tiesiog pramogavo ir važinėjosi mašina aplink Halo miestą.

Pranešama, kad išprievartautą merginą patvoryje rado jos draugai. Ji buvo be sąmonės. Mergina nesuprato, kad buvo išprievartauta ir ką veikė naktį.

Tyrėjai išsiaiškino, kad M.Daubaras savo auką buvo įsisodinęs į mašiną, kai ji laukė taksi automobilio. Neblaivi mergina nesuvokė, kur sėda. Tai, kad mergina nesiorientavo aplinkoje parodė vaizdo stebėjimo kameros.

M.Daubaras buvo pripažintas kaltu įvykdžius šį nusikaltimą, tačiau kaltės nepripažino. Teisme vaikinas tvirtino, kad ji buvo prostitutė, kuriai už santykius sumokėjo 20 svarų (23,8 eurus).

Vaikinas buvo nuteistas 14 metų laisvės atėmimo bausme. Ją atlikęs jis bus deportuotas atgal į Lietuvą.

„Ji negalėjo priimti racionalių sprendimų, nes buvo girta. Tu nusprendei su ja lytiškai santykiauti, nors ji negalėjo išreikšti savo nuomonės. Tu nusivedei ją į tamsų skersgatvį ir išprievartavai. Ją draugai surado tik po valandos ir pamatė, kad kažkas yra negerai“, – kalbėjo teisėjas.

Į policiją mergina kreipėsi tik rytą, pati supratusi, kad buvo išprievartauta.

M.Daubaras buvo identifikuotas pagal DNR.

Nukentėjusi mergina teisme pasakojo, kad išprievartavimas ją psichologiškai labai smarkiai paveikė – ji tapo priklausoma nuo alkoholio, kentėjo nuo košmarų ir du metus negalėjo turėti lytinių santykių.

M.Daubaras rugpjūčio 13-ąją buvo teistas už kovinio peilio turėjimą. Jis yra žinomas ir Lietuvos teisėsaugai.

Parengta pagal „The Mirror“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.