Prorusiškos pajėgos Donbaso gyvenvietėse puola Ukrainos karius, šaudo draudžiamais ginklais

Prorusiški separatistai antradienio rytą, apie 5 val. vietos laiko, užpuolė Ukrainos pozicijas Donbase, netoli Novotoškovskajos, Orichovės, Krymskojės, Vilnij Khutor gyvenviečių.

 Prorusiškos pajėgos užpuolė Ukrainos pozicijas Donbase.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
 Prorusiškos pajėgos užpuolė Ukrainos pozicijas Donbase.<br> SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-18 10:45, atnaujinta 2020-02-18 13:53

Kaip praneša Ukrainos jungtinių pajėgų operacijos spaudos centras socialiniame tinkle „Facebook“, naudojami Minsko susitarimo draudžiami ginklai – 120mm kalibro minosvaidžiai. Taip pat šaudoma ir įvairių rūšių granatsvaidžiais bei kulkosvaidžiais.

Rusijos kontroliuojami ir remiami separatistai bandė peržengti demarkacinę liniją ir atakavo Ukrainos karius. Pranešama, kad šiuo metu tebevyksta aktyvi kova.

Skelbiama, kad žuvo vienas ukrainietis, 4 yra sužeisti. Taip pat pranešama, kad nukauti – 4 separatistai, o 6 yra rimtai sužaloti. 

Pažymima, kad Jungtinės pajėgos sureagavo tinkamai ir dabar bando sustabdyti separatistų ataką.

Apie išpuolį pasisakė ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Savo socialinio tinklo „Telegram“ paskyroje politikas prorusiškų pajėgų išpuolį pavadinimo bandymu sutrukdyti taikos procesą Donbase.

„Tai nėra tik ciniška provokacija, kurios tikslas yra paspausti žaizdą, kuri niekada taip ir neišgis. Tai bandymas sutrikdyti taikos procesą Donbase, kuris pradėjo judėti į priekį, nors ir mažais, bet svarbiais žingsniais“, – įsitikinęs V.Zelenskis.

Pasak V. Zelenskio, Kijevas yra įsipareigojęs dėl taikos, bet „ryžtingai priešinsis bet kokiai ginkluotai agresijai“.

Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas sakė, kad abi konflikto šalys patyrė nuostolių. Jis pridūrė, kad Maskva „nežino detalių dėl to, kas išprovokavo susirėmimą“.

Tuo metu Luhansko liaudies respublika (LLR) pasiskelbusio separatistinio darinio pareigūnai teigė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos antradienį ryte iš didelio kalibro artilerijos pabūklų ir minosvaidžių apšaudė keturias LLR gyvenamąsias vietoves.

Apie kilusį konfliktą „Twitter" paskyroje parašė ir susirūpinimą išreiškė užsienio reikalų minsitras Linas Linkevičius. 

„Esu labai susirūpinęs dėl šįryt kilusios karinės eskalacijos ir įžeidžiančios Rusijos palaikomų separatistų pajėgų atakos netoli Zolotos. Minsko susitarimai neįmanomi be paliaubų“, – rašoma pranešime.

Parengta remiantis „Unian“, BNS inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.