Estijoje – antras patvirtintas užsikrėtimo koronavirusu atvejis, Baltarusijoje jau 4 Pirmas atvejis užfiksuotas Argentinoje

Estija antradienį patvirtino antrąjį šalyje patvirtintą užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį, pranešė valstybinis sveikatos apsaugos departamentas.

Estijoje - antras patvirtintas užsikrėtimo koronavirusu atvejis, Baltarusijoje jau 4<br>AP/Scanpix nuotr.
Estijoje - antras patvirtintas užsikrėtimo koronavirusu atvejis, Baltarusijoje jau 4<br>AP/Scanpix nuotr.
Baltarusijoje patvirtintas 4-asis užsikrėtimo koronavirusu atvejis<br>AP/Scanpic nuotr.
Baltarusijoje patvirtintas 4-asis užsikrėtimo koronavirusu atvejis<br>AP/Scanpic nuotr.
Baltarusijoje patvirtintas 4-asis užsikrėtimo koronavirusu atvejis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baltarusijoje patvirtintas 4-asis užsikrėtimo koronavirusu atvejis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baltarusijoje patvirtintas 4-asis užsikrėtimo koronavirusu atvejis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Baltarusijoje patvirtintas 4-asis užsikrėtimo koronavirusu atvejis<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2020-03-03 19:32, atnaujinta 2020-03-03 23:00

Šis asmuo praeitą šeštadienį iš Italijos šiaurinio Bergano miesto parskrido į Rygą ir grįžo į Estiją asmeniniu automobiliu.

Pacientui pasireiškė nesunkūs susirgimo COVID-19 simptomai; jis yra laikomas izoliuotas namuose.

Sveikatos apsaugos departamentas aiškinasi, su kuriais žmonėmis bendravo užsikrėtęs asmuo, su jais susisiekia ir konsultuoja.

Glaudžius kontaktus su pacientu palaikę žmonės aktyviai kontroliuojami – jie įpareigoti dvi savaites likti namuose; jų sveikatos būklę kiekvieną dieną tikrina Sveikatos apsaugos departamento specialistai.

Pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis Estijoje buvo nustatytas vasario 27 dieną šalyje gyvenančiam Irano piliečiui, autobusu parvažiavusiam iš Rygos į Taliną. Šis pacientas buvo nedelsiant hospitalizuotas, jo būklė gerėja.

Estijoje iki šiol ištirta 100 mėginių, paimtų iš asmenų, kuriems buvo įtarta koronaviruso infekcija, bet 98 testai buvo neigiami.

Papildomos informacijos apie padėtį planuojama paskelbti trečiadienį 11 val. per Sveikatos apsaugos departamento organizuojamą spaudos konferenciją.

Argentinoje – pirmas užsikrėtimo koronavirusu atvejis

Argentina antradienį pranešė patvirtinusi pirmąjį šalyje užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį.

Šis pacientas yra 43 metų vyras, neseniai grįžęs iš Italijos, apimtos didžiausio susirgimo COVID-19 protrūkio Europoje.

Sveikatos apsaugos ministras Ginesas Gonzalezas Garcia sakė, kad vyras, savarankiškai kreipęsis į vieną kliniką, yra laikomas izoliuotas.

Baltarusijoje patvirtintas 4-asis užsikrėtimo koronavirusu atvejis

Baltarusijos sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė patvirtinusi ketvirtąjį šalyje užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį.

„Baltarusijoje laboratoriniu būdu patvirtintas ketvirtasis koronaviruso buvimo atvejis“, – sakoma ministerijos pranešime spaudai.

Infekcija COVID-19 diagnozuota Baltarusijos piliečiui, anksčiau izoliuotam dėl glaudaus kontakto su vienu iš užsikrėtusių pacientų.

Ministerija pridūrė, kad nacionaliniame epidemiologijos ir mikrobiologijos institute šiuo metu tiriami kitų asmenų, kuriems taikomos stebėsenos priemonės, mėginiai.

Manoma, kad užsikrėtimo faktas gali būti patvirtintas dar dviem pacientams, nes jų tyrimų pirminiai rezultatai yra teigiami.

„Atliekama tikslinamoji laboratorinė diagnostika, vadovaujantis PSO rekomenduotais tyrimų protokolais. Apie galutinius rezultatus bus pranešta atskirai“, – informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

Ministerija pažymėjo, kad visi stebimi asmenys jaučiasi patenkinamai, įskaitant pacientus, kuriems užsikrėtimas buvo patvirtintas.

„Atsižvelgiant, kad pirminiai testai buvo neigiami, galima daryti išvadą, jog pacientai buvo izoliuoti dar prieš virusui pradedant sklisti iš organizmo. Tai užkardė tolesnio infekcijos išplatinimo galimybę“, – rašo ministerija.

Pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis Baltarusijoje buvo nustatytas praeitą penktadienį, kai medikai viruso SARS-CoV-2 infekciją diagnozavo vienam iš Irano atvykusiam studentui.

Italijoje koronaviruso aukų skaičius išaugo iki 79

Italijoje naujojo koronaviruso aukų skaičius antradienį šoktelėjo iki 79, o užsikrėtusių nuo protrūkio pradžios nustatyta daugiau kaip 2,5 tūkst. – daugiau negu bet kurioje kitoje Europos šalyje.

Civilinės saugos agentūra nurodė, kad nuo pirmadienio šalyje mirė 27 virusu SARS-CoV-2 užsikrėtę žmonės. Per ankstesnį 24 val. laikotarpį naujų aukų buvo 18.

Daugiausiai žmonių, kuriems buvo nustatytas susirgimas COVID-19, mirė šiauriniame Lombardijos regione aplink Milaną – ten šios ligos neatlaikė 55 pacientai. Emilijos Romanijos regione, kuriame yra Bolonijos miestas, mirė 18 pacientų.

Nuo pirmadienio intensyviosios terapijos palatose gydomų užsikrėtusiųjų skaičius išaugo nuo 166 iki 229, rodo oficialūs duomenys.

Italijoje nuo protrūkio pradžios užfiksuoti iš viso 2 502 užsikrėtimo koronavirusu atvejai. Pareigūnai nurodė atlikę iš viso 25 856 testų šiai infekcijai nustatyti.

Tęsiantis COVID-19 protrūkiams PSO perspėja apie senkančias apsaugos priemonių atsargas

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) antradienį perspėjo, kad apsaugos priemonių, pavyzdžiui, kaukių ir akinių, naudojamų sveikatos apsaugos darbuotojų, kovojančių su naujuoju koronavirusu, atsargos sparčiai senka, ir perspėjo dėl išteklių perdėto kaupimo ir netinkamo naudojimo.

„Esame susirūpinę, kad šalių galimybėms reaguoti pavojų kelia aštrus ir didėjantis asmeninių apsaugos priemonių pasaulinio tiekimo trikdymas... sukeliamas didėjančios paklausos, perdėto kaupimo ir netinkamo naudojimo“, – žurnalistams Ženevoje sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Jis taip pat perspėjo, kad šių priemonių „ištekliai sparčiai senka“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.