Serbija balandžio 26 dieną surengs parlamento rinkimus

Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius trečiadienį paskelbė, kad parlamento rinkimai, kurių favorite ir vėl turėtų tapti jo centro dešiniųjų partija, vyks balandžio 26 dieną.

 ​Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius trečiadienį paskelbė, kad parlamento rinkimai, kurių favorite ir vėl turėtų tapti jo centro dešiniųjų partija, vyks balandžio 26 dieną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius trečiadienį paskelbė, kad parlamento rinkimai, kurių favorite ir vėl turėtų tapti jo centro dešiniųjų partija, vyks balandžio 26 dieną.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 3:14 PM

„Norėčiau demokratiškos atmosferos, pagarbos varžovams“, – pareiškė A. Vučičius, skelbdamas rinkimų datą tiesiogiai valstybinės televizijos RTS transliuotoje kalboje.

Septynis milijonus gyventojų turinčios Serbijos rinkėjai rinks 250 parlamento narių, pakeisiančių 2016 metais išrinktą parlamentą.

Tą pačią dieną vyks Serbijos šiaurinio Voivodinos regiono vietos valdžios rinkimai.

A. Vučičiaus Serbijos pažangos partija šalies politiniame gyvenime dominuoja nuo 2012 metų.

Drauge su savo sąjungininkais ji turi užsitikrinusi patogią daugumą parlamente, kurio darbą boikotuoja dauguma opozicinių partijų.

Opozicinis Aljansas už Serbiją (SZS) ir Laisvų piliečių judėjimas (PSG), save laikantys vienintele realiai A. Vučičiui galinčia pasipriešinti opozicija, planuoja boikotuoti šiuos parlamento rinkimus ir priversti suabejoti laisvų ir teisingų rinkimų sąlygomis.

Serbija, kaip ir kitos Balkanų šalys, susiduria su demografiniais iššūkiais, kuriuos kelia senėjanti visuomenė ir didelė emigracija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.