Po riaušių Sibiro kalėjime Rusijoje rastas negyvas kalinys

Vienoje Sibiro kolonijoje, kur dėl koronaviruso yra įvestas karantinas, po kilusių riaušių ir gaisro šeštadienį buvo rastas vieno kalinio lavonas, pranešė vietos valdžia.

Rusijos pataisos kolonijoje kilo riaušės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos pataisos kolonijoje kilo riaušės.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos pataisos kolonijoje kilo riaušės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos pataisos kolonijoje kilo riaušės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 11, 2020, 4:14 PM

Rusijos kalėjimų tarnyba FSIN anksčiau informavo, kad Angarsko mieste Irkutsko srityje veikiančios 15-osios kolonijos kaliniai „užpuolė sargybinį“, o kiti susipjaustė stiklais iš sudaužytų apsaugos vaizdo kamerų.

Skelbiama, kad gaisras buvo užgesintas šeštadienio rytą.

„Kai išvalė nuolaužas, jie aptiko vieno kalinio lavoną, – agentūrai „Interfax“ sakė Irkutsko regiono žmogaus teisių kontrolierius Viktoras Ignatenka. – Tai buvo smurtinė mirtis.“

Regioninė laisvės atėmimo bausmių tarnyba vėlų penktadienio vakarą išplatintame pareiškime nurodė, jog padėtis yra kontroliuojama, o įvykio vietoje dirba tyrėjai po to, kai „kaliniai padegė kelis pastatus“.

Šeštadienį vietos grupė „Sibiras be kankinimų“ nurodė pradėjusi nepriklausomą tyrimą su kalinių artimaisiais, kad išsiaiškintų, kas nutiko.

„Kaliniai sako, kad ten yra lavonų“, – feisbuke paskelbtame vaizdo įraše sakė aktyvistas Pavelas Glušenka.

Jo teigimu, giminaičiai ir stebėtojai dėl karantino, kuris įvestas dėl koronaviruso epidemijos, negali susisiekti su kalėjimu.

Aktyvistai penktadienio vakarą paskelbė vaizdo įrašų ir žinučių, kuriuos atsiuntė kaliniai ir jų šeimos, iš kurių galima spręsti, jog teisėsauga prieš kalinius, kurie prašė išorinio pasaulio pagalbos, naudojo šaunamuosius ginklus ir dujas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.