Ataskaita: 2019 metais savo šalių viduje perkeltų žmonių skaičius pasiekė rekordines aukštumas

Visame pasaulyje dėl konfliktų ar stichinių nelaimių 50,8 mln. žmonių yra perkelti savo šalių viduje, o naujasis koronavirusas kelia jiems naują grėsmę, įspėjama Vidinio perkėlimo stebėjimo centro (IDMC) ataskaitoje, praneša BBC.

​Visame pasaulyje dėl konfliktų ar stichinių nelaimių 50,8 mln. žmonių yra perkelti savo šalių viduje, o naujasis koronavirusas kelia jiems naują grėsmę, įspėjama Vidinio perkėlimo stebėjimo centro (IDMC) ataskaitoje, praneša BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Visame pasaulyje dėl konfliktų ar stichinių nelaimių 50,8 mln. žmonių yra perkelti savo šalių viduje, o naujasis koronavirusas kelia jiems naują grėsmę, įspėjama Vidinio perkėlimo stebėjimo centro (IDMC) ataskaitoje, praneša BBC.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-04-28 14:58

IDMC teigia, kad naujojo koronaviruso infekcija (COVID-19) gali sukelti papildomą riziką milijonams pažeidžiamų žmonių.

Ataskaitoje pažymima, kad daugiau kaip 45 mln. žmonių buvo priversti palikti savo namus dėl smurto, o dar 5 mln. turėjo persikelti savo šalių viduje dėl tokių stichinių nelaimių, kaip potvyniai ir žemės drebėjimai.

Pasak IDMC, pernai šalių viduje perkeltų asmenų skaičius pasiekė rekordines aukštumas. Vien praėjusiais metais konfliktai ir nelaimės privertė 33,4 mln. žmonių persikelti savo šalių viduje.

Tikėtina, kad naujasis koronavirusas apsunkins daugybės šių žmonių gyvenimus, iš kurių dauguma gyvena antisanitarinėmis sąlygomis laikinose pašiūrėse, neoficialiose gyvenvietėse ir miestų lūšnynuose.

Gyvenant tokiomis sąlygomis sunku užtikrinti priemonių, skirtų užkirsti kelią COVID-19 plitimui, įgyvendinimą.

IDMC ataskaitoje ragina vyriausybes imtis priemonių, kad būtų išspręsti konfliktai, kaip pilietinis karas Sirijoje, kur nuo pernai gruodžio maždaug milijonas žmonių paliko savo namus dėl nuožmaus vyriausybės puolimo.

Ataskaitoje, be kita ko, minimi konfliktai Jemene, Afganistane ir Kongo Demokratinėje Respublikoje.

IDMC teigia, kad taip pat galima būtų dėti daugiau pastangų, siekiant kovoti su klimato kaita ir pasiruošti stichinėms nelaimėms. Pernai milijonai žmonių paliko namus dėl ciklonų ir potvynių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.