Vatikanas uždarė tyrimą dėl paauglės dingimo 1983 metais

Vatikanas oficialiai baigė tyrimą dėl 1983 metais dingusios vieno darbuotojo paauglės dukters, baigęs kasinėjimus Šventojo Sosto kapinėse, kur buvo ieškoma 15-metės palaikų.

 Įtarimų dėl E. Orlandi dingimo šešėlis temdė Vatikaną nuo tada, kai mergina dingo po muzikos pamokos Romoje. Jos artimieji reikalavo, kad Vatikanas atskleistų visą turimą informaciją.   <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Įtarimų dėl E. Orlandi dingimo šešėlis temdė Vatikaną nuo tada, kai mergina dingo po muzikos pamokos Romoje. Jos artimieji reikalavo, kad Vatikanas atskleistų visą turimą informaciją.   <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2020, 7:07 PM

Emanuelos Orlandi dingimas tapo viena tamsiausių Italijos neįmintų paslapčių, kelis dešimtmečius sklandė įvairios teorijos, susijusios su jos dingimu ir galima merginos palaikų buvimo vieta.

Sena dingimo byla buvo vėl atversta praėjusiais metais, jos šeimai gavus anoniminės informacijos, kad mergaitės palaikai gali būti palaidoti Teutonų kapinėse Vatikano teritorijoje.

Vatikanas atvėrė netoli kapinių esančias laidojimo kameras ir įsileido teismo medicinos ekspertus tyrimams atlikti. Tačiau ištyrus dešimtis tūkstančių kaulų fragmentų paaiškėjo, kad jie buvo palaidoti gerokai prieš Emanuelos dingimą – naujausi iš jų buvo palaidoti beveik prieš 100 metų.

Remdamiesi ekspertų išvadomis Vatikano prokurorai paprašė atidėti tyrimą ir ketvirtadienį Vatikanas pranešė, kad teisėjas prašymą patenkino.

Įtarimų dėl E. Orlandi dingimo šešėlis temdė Vatikaną nuo tada, kai mergina dingo po muzikos pamokos Romoje. Jos artimieji reikalavo, kad Vatikanas atskleistų visą turimą informaciją. Šventasis Sostas pernai sakė leidęs ieškoti mergaitės palaikų, norėdamas parodyti gerą valią.

Ketvirtadienį paskelbtame pareiškime Vatikanas pabrėžė, kad Šventasis Sostas visomis išgalėmis bendradarbiavo su šeima ir pareiškė, kad net oficialiai užbaigus tyrimą Orlandi šeima turės prieigą prie kaulų fragmentų, kad galėtų atlikti savo tyrimus.

Įvairios sąmokslo teorijos apie Emanuelos likimą sklandė nuo jos dingimo dienos. Remiantis viena iš jų, jos dingimas yra susijęs su Romos mafija ir pasikėsinimu į popiežių Joną Paulių II 1981 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.