Peru opozicijos lyderė už užstatą paleista į laisvę

Korupcija kaltinama Peru opozicijos lyderė Keiko Fujimori pirmadienį buvo paleista iš kardomojo kalinimo, už grotų praleidusi tris mėnesius, pranešė naujienų agentūra AFP.

 Korupcija kaltinama Peru opozicijos lyderė Keiko Fujimori pirmadienį buvo paleista iš kardomojo kalinimo.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Korupcija kaltinama Peru opozicijos lyderė Keiko Fujimori pirmadienį buvo paleista iš kardomojo kalinimo.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 8:36 AM

Už užstatą paleista K. Fujimori, užsidėjusi apsauginę veido kaukę ir baltas pirštines, išvyko iš moterų kalėjimo sostinėje Limoje. Kiek anksčiau socialiniame tinkle „Twitter“ ji pranešė, kad iškart vyks atlikti testo dėl koronaviruso.

Prieš keturias dienas teismas leido paleisti į laisvę 44 metų politikę, skyręs 70 tūkst. solių (18 345 eurų) užstatą.

Du vaikus auginanti K. Fujimori prašė teismo paleisti ją į laisvę, argumentuodama, kad bijo Čoriljoso moterų kalėjime užsikrėsti naujuoju koronavirusu. Tačiau teismas nurodė ją paleisti išnagrinėjęs atskirąjį skundą.

Į politikės namus atvykęs privačios laboratorijos atstovas atliko jai testą dėl koronaviruso infekcijos COVID-19.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame vaizdo įraše K. Fujimori sakė, kad labai džiaugiasi sugrįžusi į namus, tačiau taip pat nori pasakyti valdžiai, jog sąlygos Peru kalėjimuose yra netinkamos.

„Maldauju imtis veiksmų sumažinti siaubingą [kalėjimų] perpildymą, nes siaučiant pandemijai tai tolygu mirties nuosprendžiui“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar yra galimybių, kad įvyks pilietybės referendumas?