Per „Islamo valstybės“ ataką Sirijoje žuvo 11 Damasko režimo ir jo sąjungininkų kovotojų

Per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IV) ataką Sirijos dykumoje ketvirtadienį žuvo 11 Damasko režimo ir jo sąjungininkų kovotojų, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

 Per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ataką Sirijos dykumoje ketvirtadienį žuvo 11 Damasko režimo ir jo sąjungininkų kovotojų.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
 Per džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) ataką Sirijos dykumoje ketvirtadienį žuvo 11 Damasko režimo ir jo sąjungininkų kovotojų.  <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-07 17:49, atnaujinta 2020-05-07 18:10

Kaip informavo organizacija, tie kovotojai gyvybių neteko džihadistams užpuolus jų transporto priemonę tarp Suchnos ir Šulos gyvenviečių dykumoje, besidriekiančioje Homso ir Deir az Zoro provincijose.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios nevyriausybinės organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas iškart po atakos negalėjo pateikti detalių, bet perspėjo, kad aukų skaičius gali išaugti.

IS, kuri pernai neteko savo „kalifato“ kontrolės, bet ir toliau rengia partizaniškas atakas Sirijos rytuose, kol kas neprisiėmė atsakomybės už išpuolį.

Prieš mėnesį džihadistų grupuotės surengta ataka tame pačiame dykumos rajone pareikalavo mažiausiai 27 vyriausybės ir jai ištikimų kovotojų gyvybių.

IV pastarosiomis savaitėmis taip pat vykdė mirtinus išpuolius Irake.

Stebėtojai perspėja, kad vyriausybėms dėl koronaviruso pandemijos uždarant sienas ir mobilizuojant saugumo išteklius gali padažnėti IV atakų.

Džihadistų judėjimas, kadaise administravęs Didžiosios Britanijos dydžio protovalstybę, dabar nebekontroliuoja nuolatinių pozicijų, tačiau tebeturi šimtus kovotojų, veikiančių slėptuvėse dykumoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.