Indijoje žuvusiųjų kūnais nešini protestuotojai šturmavo gamyklą, kurioje nutekėjo dujos

Indijoje įtūžę protestuotojai, nešini žuvusiųjų kūnais, šeštadienį įsiveržė į chemijos gamyklą, reikalaudami uždaryti ją po nuodingų dujų nuotėkio, dėl kurio prieš kelias dienas žuvo 12 žmonių.

 Indijoje įtūžę protestuotojai, nešini žuvusiųjų kūnais, šeštadienį įsiveržė į chemijos gamyklą, reikalaudami uždaryti ją po nuodingų dujų nuotėkio, dėl kurio prieš kelias dienas žuvo 12 žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Indijoje įtūžę protestuotojai, nešini žuvusiųjų kūnais, šeštadienį įsiveržė į chemijos gamyklą, reikalaudami uždaryti ją po nuodingų dujų nuotėkio, dėl kurio prieš kelias dienas žuvo 12 žmonių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 9, 2020, 5:01 PM

Dujų nuotėkis Višakapatnamo pramoniniame mieste veikiančioje gamykloje įvyko ankstų ketvirtadienio rytą. Per incidentą nukentėjo šimtai žmonių, kurių dalis neteko sąmonės tuo metu, kai mėgino išsigauti iš užterštos zonos.

Atvykę valstijos vyriausybės pareigūnai apžiūrinėjo įvykio vietą, kai į gamyklą, priklausančią Pietų Korėjos bendrovei „LG Chem“, įveikusi policiją ir apsaugos darbuotojus įsiveržė maždaug 300 žmonių minia.

Kartu protestuotojai atsigabeno trijų žuvusiųjų palaikus.

Susirinkusieji reikalavo teisingumo žuvusiesiems bei uždaryti gamyklą. Vėliau apsaugos darbuotojams pavyko nustumti minią.

Tuo tarpu netoliese stovėjo mirusiųjų giminaičiai, daugelis iš kurių verkė.

„Mačiau, kaip žmonės ant savo pečių nešėsi vaikus ieškodami vandens. Dėl dujų poveikio jiems buvo sunku judėti. Maniau, kad jie žuvę“, – pasakojo vienas vyras.

Per incidentą žuvo mažiausiai trys vaikai, o dešimtys paguldyti į ligoninę.

Vėlų ketvirtadienio vakarą evakuacijos zona aplink gamyklą buvo dar labiau išplėsta, o šimtai žmonių buvo evakuoti nerimaujant dėl naujo nuotėkio. Vėliau daliai jų buvo leista grįžti.

Andra Pradešas valstijos policijos viršininkas Gautamas Sawangas teigė, kad situacija objekte šiuo metu yra „kontroliuojama“.

Policija pradėjo tyrimą dėl netyčinio gyvybių atėmimo, o Indijos aplinkos teismas jau skyrė įmonei 6,2 mln. JAV dolerių preliminarią baudą.

Pasak policijos, gamykla neveikė dėl Indijoje įvesto karantino. Įtariama, kad dujos nutekėjo iš perkaitusios talpyklos.

„LG Chem“ patvirtino, kad avarijos metu polistireno gamykla neveikė, tačiau tvirtino, kad objekte buvo techninės priežiūros darbuotojų.

Ši nelaimė priminė apie didelį nuotėkį 1984 metais, įvykusį degalinėje Indijos mieste Bopale, kurio metu žuvo mažiausiai 3 500 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.