Indijoje per eismo įvykius žuvo mažiausiai 30 migrantų darbininkų

Indijoje mažiausiai 30 migrantų darbininkų žuvo šeštadienį per dvi avarijas šalies šiaurėje ir centrinėje dalyje, tūkstančiams žmonių mėginant grįžti namo per šalyje dėl koronaviruso pandemijos paskelbtą karantiną, pranešė pareigūnai.

 Šiaurės Indijoje mažiausiai 23 migrantai darbininkai žuvo anksti šeštadienį juos vežusiam sunkvežimiui įsirėžus į greitkelyje stovėjusį sunkvežimį, pranešė vienas pareigūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Indijoje mažiausiai 23 migrantai darbininkai žuvo anksti šeštadienį juos vežusiam sunkvežimiui įsirėžus į greitkelyje stovėjusį sunkvežimį, pranešė vienas pareigūnas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-16 12:05, atnaujinta 2020-05-16 14:22

Indijoje dešimtys tūkstančių migrantų darbininkų grįžta iš didžiųjų miestų, praradę darbus dėl šalies mastu prieš septynias savaites įvestų karantino priemonių.

Vyriausybė iš dalies atnaujino traukinių reisus, kad padėtų šiems žmonėms sugrįžti namo, bet tūkstančiai jų važiuoja autobusais arba sunkvežimiais, taip pat naudojasi dviračiais arba netgi keliauja plentais pėsčiomis, sukardami didelius atstumus.

Dešimtys žmonių žuvo per nelaimingus atsitikimus keliuose ir geležinkeliuose, o kai kurie netgi mirė iš išsekimo eidami.

Per pražūtingiausią incidentą mažiausiai 25 vyrai žuvo, kai sunkvežimis, vežęs apie 40 darbininkų, įsirėžė į kitą sunkvežimį, taip pat vežusį darbininkus ir jų šeimų narius, sustojusį prie pakelės kavinės šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje, sakė vietos teisėjas Abhishekas Singhas.

Manoma, kad per incidentą netoli Aurajos miesto, esančio už 230 km į pietvakarius nuo Laknau, Utar Pradešo valstijos sostinės, važiavusio sunkvežimio vairuotojas užsnūdo, nurodė teisėjas. Be to, ši mašina vežė negesintų kalkių krovinį, o nuo smūgio pasklidus ėdžių miltelių debesiui daugelis aukų užduso.

Premjeras Narendra Modi per „Twitter“ pareiškė, kad ši avarija yra „nepaprastai tragiška“, ir pridūrė, kad įvykio vietoje „visomis išgalėmis“ darbuojasi gelbėtojai.

Į pagalbą nukentėjusiems pirmiausiai atskubėjo vietos kaimo gyventojai.

„Sužeistieji buvo skubiai išvežti į ligoninę. Ten buvo pranešta, kad kelių žmonių būklė yra kritinė“, – sakė A. Singhas.

Šie darbininkai važiavo iš Naujojo Delio į savo kaimus Biharo, Džarkhando ir Vakarų Bengalijos valstijose, nurodė teisėjas.

Kita nelaimė įvyko Madhja Pradešo valstijoje, kur apvirto sunkvežimis, gabenęs migrantus darbininkus iš kaimyninės Maharaštros valstijos, sakė vietos pareigūnas Shashi Mishra. Manoma, kad sunkvežimio vairuotojas buvo neblaivus.

Per šią avariją žuvo penki žmonės, įskaitant keturias moteris, o dar 17 žmonių buvo sužeisti, nurodė pareigūnas.

Pastarosiomis savaitėmis Indijoje įvyko nemažai incidentų, per kuriuos žuvo dešimtys keliaujančių darbininkų. Gegužės 8-ąją traukinys įsirėžė į grupę žmonių, užmigusių ant geležinkelio sankasos vakarinėje Maharaštros valstijoje. Tąsyk žuvo 16 žmonių.

Dar 15 darbininkų žuvo per tris atskirus nelaimingus atsitikimus šalies keliuose.

Milijonų darbininkų, vos suduriančių galą su galu, likimas tapo dideliu rūpesčiu Delio vyriausybei, besiruošiančiai nuo pirmadienio švelninti karantino režimą, kad būtų galima iš naujo atverti šalies ekonomiką. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.