Turkijos prezidentas sukritikavo JAV policijos „rasistinius“ veiksmus prieš juodaodžius

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį pasmerkė JAV policijos pareigūnus, nušovusius beginklį juodaodį vyrą ir pavadino šį incidentą „rasistiniu“ ir „fašistiniu“.

​Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį pasmerkė JAV policijos pareigūnus, nušovusius beginklį juodaodį vyrą ir pavadino šį incidentą „rasistiniu“ ir „fašistiniu“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas penktadienį pasmerkė JAV policijos pareigūnus, nušovusius beginklį juodaodį vyrą ir pavadino šį incidentą „rasistiniu“ ir „fašistiniu“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 4:10 PM

Šie R. T. Erdogano komentarai turėtų dar labiau suerzinti Turkijos sąjungininkę, nes santykiai tarp šių dviejų NATO šalių jau ir šiaip yra įtempti dėl jų skirtingų pozicijų Sirijos konflikto klausimu.

Juodaodis George'as Floydas mirė pirmadienio vakarą, kai buvo sulaikytas įtarus, jog vyras panaudojo suklastotą 20 dolerių banknotą norėdamas atsiskaityti parduotuvėje. Sulaikymo metu padarytame vaizdo įraše matyti, kad policininkai laiko jį paguldę ant žemės, o vienas pareigūnų keliu spaudžia G. Floydo kaklą.

Dėl šio ir panašių incidentų, per kuriuos policijos pareigūnai nužudė juodaodžius, keliuose JAV miestuose kilo riaušės.

„Toks rasistinis ir fašistinis požiūris, privedęs iki kankinimų sukeltos George'o Floydo mirties Jungtinių Valstijų Mineapolio mieste, net tik mus visus labai nuliūdino, bet ir tapo skausmingiausia neteisingos tvarkos, prieš kurią mes priešinamės visame pasaulyje, apraiška“, – socialiniame tinkle „Twitter“ anglų kalba parašė R. T. Erdoganas.

„Manau, kad taip nežmoniškai pasielgusieji turi sulaukti bausmės, kurios jie nusipelnė, – parašė Turkijos prezidentas. – Stebėsime šį reikalą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.