Japonijoje potvynio vandeniui apsėmus slaugos namus, žuvo 14 žmonių

Vakarų Japoniją skalaujant smarkioms liūtims, kurios sukėlė didelių potvynių ir purvo nuošliaužų, potvynio vanduo šeštadienį apsėmė slaugos namus, kuriuose, kaip manoma, žuvo 14 žmonių.

 Vakarų Japoniją skalaujant smarkioms liūtims, kurios sukėlė didelių potvynių ir purvo nuošliaužų, potvynio vanduo šeštadienį apsėmė slaugos namus, kuriuose, kaip manoma, žuvo 14 žmonių.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Vakarų Japoniją skalaujant smarkioms liūtims, kurios sukėlė didelių potvynių ir purvo nuošliaužų, potvynio vanduo šeštadienį apsėmė slaugos namus, kuriuose, kaip manoma, žuvo 14 žmonių.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-04 13:36

Vakarų Japonijos Kumamoto regiono gubernatorius Ikuo Kabashima reporteriams pareiškė, jog minėti asmenys senjorams skirtuose slaugos namuose, kurie buvo užtvindyti, kai netoliese esanti upė išsiliejo iš savo krantų, buvo rasti „nekvėpuojantys ir sustojusia širdimi“.

Šis terminas Japonijoje paprastai vartojamas žuvusiems asmenims apibūdinti, kol jų mirtis nėra oficialiai patvirtinta.

Kiek anksčiau valdžios institucijos Kumamoto ir Kagošimos prefektūrose Kiūšiu saloje paskelbė daugiau kaip 76 tūkst. gyventojų evakuaciją.

Nors nacionalinė meteorologijos agentūra šiek tiek sumažino dėl liūčių šiose prefektūrose paskelbtą pavojaus lygį, ministras pirmininkas Shinzo Abe (Šindzas Abė) paragino vietos gyventojus „jokiu būdu neprarasti budrumo“.

Premjeras nurodė 10 tūkst. karių pasirengti prireikus nedelsiant prisijungti prie gelbėjimo operacijų ir pažadėjo, jog šalies vyriausybė „imsis visų būtinų skubių priemonių, nes jos prioritetas yra žmonių gyvybės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.