Kinijos žvejybinio laivo šaldiklyje rastas negyvas indonezietis

Sulaikyto Kinijos žvejybinio laivo šaldiklyje rastas sušalęs Indonezijos piliečio kūnas, ketvirtadienį pranešė Indonezijos pareigūnai, įtariantys, kad laivo įgulos nario mirtis buvo smurtinė.

 Šaldiklis.<br> 123rf.com
 Šaldiklis.<br> 123rf.com
 Sulaikyto Kinijos žvejybinio laivo šaldiklyje rastas sušalęs Indonezijos piliečio kūnas, ketvirtadienį pranešė Indonezijos pareigūnai, įtariantys, kad laivo įgulos nario mirtis buvo smurtinė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Sulaikyto Kinijos žvejybinio laivo šaldiklyje rastas sušalęs Indonezijos piliečio kūnas, ketvirtadienį pranešė Indonezijos pareigūnai, įtariantys, kad laivo įgulos nario mirtis buvo smurtinė.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 9, 2020, 5:59 PM, atnaujinta Jul 9, 2020, 6:22 PM

Indonezijos policijos pareigūnai pranešė šią savaitę Malakos sąsiauryje sulaikę du laivus, reaguodami į pranešimą apie vieno įgulos nario mirtį viename iš laivų.

20 metų vyras buvo kankinamas, o jo kūnas buvo laikomas laivo „Lu Huang Yuan Yu 117“ šaldiklyje nuo birželio pabaigos, nurodė Riau provincijos policijos atstovas Harry Goldenas Hartas.

„Auka patyrė fizinių sužalojimų, bet mes atliekame skrodimą mirties priežasčiai nustatyti“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Atliekant tyrimą apklausiamos kelios dešimtys įgulos narių iš Kinijos, Indonezijos ir Filipinų.

Kovos su žmonių kontrabanda ekspertai sako, kad žvejybos pramonėje nereti priverstinio darbo ir darbininkų išnaudojimo atvejai. Žmonėms nemokami atlyginimai, jie dirba viršvalandžius, patiria smurtą ir miršta.

Indonezija ir Pietryčių Azijos šalys yra pagrindinis tokių darbininkų šaltinis. Nesąžiningi tarpininkai suvilioja neturtingus ir neišsilavinusius asmenis, žadėdami jiems gerus atlyginimus už darbą jūroje.

Birželio mėnesį du Indonezijos piliečiai iššoko iš Kinijos laivo, bėgdami nuo, jų teigimu, išnaudojimo ir siaubingų darbo sąlygų.

Vėliau juos išgelbėjo Indonezijos žvejybinis laivas. Ketvirtadienį policija pranešė suėmusi devynis asmenis dėl kaltinimų išnaudojimu.

Dar prieš mėnesį iš vieno Kinijos laivo į jūrą buvo išmesti trijų negyvų indoneziečių lavonai.

Vėliau Džakarta pranešė, sulauksi paaiškinimo, kad šie vyrai mirė nuo ligų. Tuo metu Pekinas paaiškino, kad laidojimas jūroje atitinka tarptautinės teisės nuostatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.