Singapūre vyksta visuotiniai rinkimai

Dėvėdami kaukes ir pirštines Singapūro gyventojai penktadienį pradėjo balsuoti visuotiniuose rinkimuose, kuriuos, manoma, laimės ilgą laiką valdanti ministro pirmininko Lee Hsieno Loongo partija.

 Dėvėdami kaukes ir pirštines Singapūro gyventojai penktadienį pradėjo balsuoti visuotiniuose rinkimuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Dėvėdami kaukes ir pirštines Singapūro gyventojai penktadienį pradėjo balsuoti visuotiniuose rinkimuose.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 10, 2020, 8:48 AM

Apie 1 100 balsavimo apylinkių visame mieste-valstybėje buvo atidaryta 8 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku, griežtai laikantis saugos priemonių dėl koronaviruso. Vyresniems rinkėjams atiduoti savo balsą buvo suteikta pirmenybė ankstyvosiomis ryto valandomis, o žmonėms, kurie gydomi nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 ar yra karantinuoti namuose, balsuoti nebuvo leista.

Sveikatos krizė ir susirūpinimas dėl ekonominio nuosmukio yra yra gana palanki Lee Hsieno Loongo Liaudies veiksmo partijai (LVP), nes rinkėjai greičiausiai pasirinks stabilumą.

Jai iššūkį metė 10 mažų opozicijos partijų, kurių atstovai varžysis su valdančiųjų kandidatais dėl 93 parlamento vietų. Opozicija ragino 2,65 mln. rinkimų teisę turinčių Singapūro gyventojų sumažinti LVP daugumą parlamente.

Nors šešis dešimtmečius Singapūro politikoje dominuojančios LVP konkurentai yra silpni – per praėjusius rinkimus jie laimėjo tik šešias parlamento vietas, – jiems gali padėti premjero brolio Lee Hsieno Yango prisijungimas prie opozicijos.

Broliai jau ilgai ginčijasi dėl savo velionio tėvo, Singapūro lyderio ir įkūrėjo Lee Kuan Yew, palikimo. Lee Hsienas Yangas tapo „Singapūro pažangos“ partijos nariu, nors pats nesiekia būti išrinktas.

„Balsuoti už opoziciją yra saugiausias pasirinkimas Singapūrui“, – šią savaitę feisbuke parašė premjero brolis.

„Valties tai nesupurtys, bet apsaugos mūsų valtį nuo paskendimo“, – pridūrė jis.

Rinkimai vyksta praėjus kelioms savaitėms po dviejų mėnesių karantino pabaigos. 5,8 mln. gyventojų turinti valstybė pranešė apie daugiau kaip 45 tūkst. COVID-19 atvejų. Dauguma užsikrėtusiųjų – užsieniečiai, gyvenantys ankštuose bendrabučiuose, kurie buvo pražiūrėti ankstyvuoju krizės suvaldymo etapu.

Rinkimų apylinkės veiks iki 20 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku, pirmųjų rezultatų laukiama vėlų penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.