Kanados nacionaliniame parke apvirtus autobusui žuvo trys turistai

Kanados Uoliniuose kalnuose šeštadienį apvirto autobusas, kuriuo į turistų gausiai lankomą vietovę vyko norintys savo akimis išvysti ledynus turistai.

​Kanados Uoliniuose kalnuose šeštadienį apvirto autobusas, kuriuo į turistų gausiai lankomą vietovę vyko norintys savo akimis išvysti ledynus turistai.<br>Canadian Press/Scanpix nuotr.
​Kanados Uoliniuose kalnuose šeštadienį apvirto autobusas, kuriuo į turistų gausiai lankomą vietovę vyko norintys savo akimis išvysti ledynus turistai.<br>Canadian Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2020, 11:43 AM

Nelaimės metu žuvo trys žmonės, o dar keli buvo sunkiai sužeisti, rašoma naujienų pranešimuose.

Transporto priemonė nuvažiavo nuo kelio Albertos valstijoje esančiame Džasperio nacionaliniame parke, netoli Kolumbijos ledynu vadinamos vietovės, pranešė nacionalinis transliuotojas CBC.

Žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose matyti apvirtęs raudonos ir baltos spalvų autobusas, su didžiulėmis specialiai per ledynus važiuoti skirtomis padangomis, nusiritęs uolėtu šlaitu per ledyno moreną.

Kaip laikraščiui „The Globe and Mail“ pasakojo įvykio liudininkas Vanja Krtolica, autobusas tapo nevaldomas ir nuriedėjo žemyn nuo šlaito.

„Staiga visi pradėjo šaukti, pamatę, kad autobusas tapo nevaldomas“, – pasakojo panašiu autobusu važiavęs V. Krtolica.

„Autobusas pasviro... nuo stačios kalvos ir tapo nevaldomas“, – laikraščiui sakė įvykio liudininkas.

Transporto priemonė priklausė įmonei „Pursuit“, organizuojančiai turistų išvykas į Atabaskos ledyną, kuris yra sudėtinė Kolumbijos ledyno dalis, dar vadinama vienu iš šešių Kolumbijos ledyno „pirštų“, pranešė CBC.

Iš 27 autobuse buvusių keleivių „patvirtinta trijų suaugusių turistų žūtis, o keli kiti keleiviai buvo sunkiai sužeisti“, – sakoma Kanados karališkosios Džasperio kalnų policijos pranešime, kurį citavo „Global News“.

Sužeistieji iš nuošalios vietos išgabenti sraigtasparniu, o paskui nugabenti į regiono ligonines, sakoma televizijos pranešimuose.

Avarija įvyko vienoje populiariausių turistinių vietų Vakarų Kanadoje, netoli vaizdingojo „Icefields Parkway“ kelio, besidriekiančio per Banfo ir Džasperio nacionalinius parkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.