Baltarusijos skola „Gazprom“ viršijo 270 mln. JAV dolerių

Baltarusijos skola Rusijos dujų milžinei „Gazprom“ už dujas iki šiol padidėjo nuo 165,6 mln. JAV dolerių gegužės pabaigoje iki 273 mln. JAV dolerių, pareiškė naujienų agentūros „Interfax“ šaltinis dujų sektoriuje.

​Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
​Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-07-21 19:12

„Šiuo metu skola už dujų tiekimą Baltarusijai iš Rusijos sudaro 273 mln. JAV dolerių“, – pažymėjo šaltinis.

Šaltinis taip pat neatmetė galimybės, jog „skolos problema artimiausiu metu gali būti išspręsta“. Jo teigimu, „laukiama, jog skola bus padengta“.

Gegužės pabaigoje „Gazprom“ vadovas Aleksejus Mileris pranešė, jog Baltarusijos skola už šiemet patiektas dujas pasiekė 165,57 mln. JAV dolerių.

Baltarusijos energetikos ministerija savo ruožtu pareiškė, kad jokios skolos nėra, ir paminėjo nesutarimus dėl tiekiamų dujų kainos nustatymo atsižvelgiant į jų šilumingumą.

„Gazprom“ vadovas tuomet pabrėžė, jog, Baltarusijai grąžinus skolą, bus galima pradėti derybas dėl dujų kainos 2021 ir paskesniais metais.

Baltarusija iš Rusijos kasmet importuoja apie 20 mlrd. kubinių metrų dujų. Minskas ne kartą siūlė sumažinti dujų kainą iki Smolensko srities lygio.

Birželio pradžioje Rusijos ir Baltarusijos dujų ginčas pasiekė naują etapą, kai Minskas vėl pareikalavo sumažinti dujų kainą, o Maskva savo ruožtu priminė apie įsiskolinimą už anksčiau patiektas dujas.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka anksčiau sakė, jog rusiškų dujų kaina Baltarusijai dabartinėmis sąlygomis turi sudaryti 40–45 JAV dolerius už 1 tūkst. kubinių metrų, o ne 127 JAV dolerius, numatytus vasarį pasirašytoje dujų tiekimo 2020 metais sutartyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.