Apklausa: 8 iš 10 amerikiečių mano, kad šalis juda netinkama linkme

Iki JAV prezidento rinkimų likus šimtui dienų, naujausia gyventojų apklausa rodo, kad aštuoni iš dešimties amerikiečių mano, kad jų šalis juda netinkama linkme, o tai yra prasčiausias rezultatas per visą Donaldo Trumpo prezidento kadenciją.

Tam, kaip D. Trumpas tvarkosi su koronaviruso pandemiją, pritaria tik 32 proc. amerikiečių.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Tam, kaip D. Trumpas tvarkosi su koronaviruso pandemiją, pritaria tik 32 proc. amerikiečių.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 26, 2020, 6:16 PM

„The Associated Press-NORC Center for Public Affairs Research“ atlikta apklausė atskleidė, kad tam, kaip D. Trumpas tvarkosi su koronaviruso pandemiją, pritaria tik 32 proc. amerikiečių. Ši dalis pasiekė naujas žemumas.

Net ir JAV prezidento pozicijos dėl šalies ekonomikos, kurį ilgą laiką buvo jo kertinis visuomenės paramos elementas, pastaraisiais metais krito žemyn.

Tokie pasikeitę visuomenės vertinimai paskatino pokyčius Baltuosiuose rūmuose ir D. Trumpo rinkimų kampanijoje siekiant perrinkimo. Kelis mėnesius menkindamas pandemijos rimtumą ir iš esmės ignoruodamas viruso atsigavimą keliose valstijose D. Trumpas praėjusią savaitę perspėjo, kad padėtis prieš pagerėdama dar pablogės.

Be to, anksčiau nesureikšmindavęs kaukės dėvėjimo svarbą siekiant riboti viruso plitimą, JAV prezidentas vėliau paragino amerikiečius dėvėti kaukes.

Minėtoji apklausa taip pat parodė, kad tik 38 proc. amerikiečių mano, kad šalies ekonominė padėtis yra gera, palyginti su 67 proc. sausį, dar prieš pandemijai paveikiant daugumą kasdienio gyvenimo aspektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo