Policija sulaikė šešis „Black Lives Matter“ demonstracijos Sidnėjuje organizatorius

Sidnėjuje šeši suplanuotų „Black Lives Matter“ eitynių lyderiai buvo sulaikyti dar prieš prasidedant protestui, antradienį pranešė Australijos policija.

​Sidnėjuje šeši suplanuotų „Black Lives Matter“ eitynių lyderiai buvo sulaikyti dar prieš prasidedant protestui, antradienį pranešė Australijos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Sidnėjuje šeši suplanuotų „Black Lives Matter“ eitynių lyderiai buvo sulaikyti dar prieš prasidedant protestui, antradienį pranešė Australijos policija.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2020, 10:50 AM

Teismai nusprendė, kad eitynės buvo organizuojamos neteisėtai dėl Sidnėjuje galiojančių susibūrimų apribojimų, tačiau organizatoriai nusprendė nepaisyti draudimo ir suorganizuoti protestą miesto parke, išlaikant saugų atstumą.

Eitynėms dar neprasidėjus, policija sulaikė į parką susirinkusius 37-erių organizatorių Paddy'į Gibsoną bei keletą kitų lyderių, jie susodinti į policijos automobilius.

Policijai suėmus P. Gibsoną, šis kreipėsi į protestuotojus, ragindamas išsivaikščioti, kad būtų išvengta daugiau suėmimų.

Policijos komisaro pavaduotojas Mickas Willingas kiek vėliau teigė, kad P. Gibsonui ir keturiems kitiems neteisėtos demonstracijos lyderiams paskirta tūkstančio Australijos dolerių (60 eurų) bauda už visuomenės sveikatos taisyklių, ribojančių vienoje vietoje susirinkti galinčių žmonių skaičių, pažeidimus.

Dar vienam, šeštajam, asmeniui buvo paskirta bauda už necenzūrinę kalbą ir įžeidinėjimus.

M. Willingas sakė, kad policija gerbia žmonių teisę protestuoti, tačiau prašo koronaviruso krizės laikotarpiu nesirinkti į demonstracijas.

P. Gibsonas teigė, kad „Black Lives Matter“ nežada pasiduoti, o paskirtą baudą aktyvistas žadėjo apskųsti teisme. „Black Lives Matter“ judėjimas yra itin svarbus Australijos čiabuviams, nuo 1991 m. 432 jų mirus kalinimo įstaigose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.