Peru prezidentas nebuvo nušalintas per apkaltą

Peru prezidentas Martinas Vizcarra per apkaltą nebuvo nušalintas nuo pareigų, pranešė dienraštis „El Comercio“.

​Peru prezidentas Martinas Vizcarra per apkaltą nebuvo nušalintas nuo pareigų, pranešė dienraštis „El Comercio“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
​Peru prezidentas Martinas Vizcarra per apkaltą nebuvo nušalintas nuo pareigų, pranešė dienraštis „El Comercio“.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2020, 11:50 AM, atnaujinta Sep 19, 2020, 11:51 AM

Po 10 val. vykusių debatų Kongrese, už prezidento nušalinimą pasisakė tik 32 nariai, 78 buvo nusiteikę prieš, dar 15 Kongreso narių susilaikė nuo balsavimo. Siekiant, kad prezidentas M. Vizcarra apkaltos metu būtų nušalintas dėl moralės trūkumo, už nušalinimą turėjo pasisakyti 87 iš 130 parlamentarų.

Prieš penktadienį vykusį balsavimą, M. Vizcarra tvirtino esąs nekaltas. Jis Kongreso nariams sakė neįvykdęs nieko neteisėto.

Prezidentui buvo pareikšti kaltinimai trukdymu vykdyti tyrimą dėl vyriausybės sudarytų 50 tūkst. dolerių vertės kontraktų.

„Dėl iššūkiu Peru turime veikti protingai ir atsakingai, – po balsavimo tviterio paskyroje rašė M. Vizcarra. – Tęskime darbą drauge ir spręskime tai, kas iš tiesų rūpi Peru gyventojams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.